60-ra nőtt Kövér László országgyűlési tiltólistája

POLITIKA
2017 május 04., 07:04
comments 144
Kövér László házelnök beszédet mond az Országgyűlés 1956-2016 – Tele volt halottakkal a tér... címmel megrendezett ünnepi ülésén az Országházban 2016. október 25-én (Fotó: Kovács Tamás / MTI)
photo_camera Kövér László házelnök beszédet mond az Országgyűlés 1956-2016 – Tele volt halottakkal a tér... címmel megrendezett ünnepi ülésén az Országházban 2016. október 25-én (Fotó: Kovács Tamás / MTI) Fotó: Kovács Tamás

Szerdán Kövér László házelnök hat fidelitasostól vonta meg belépési engedélyét az országgyűlésbe, miután összematricázták a Jobbik-frakció helyiségeinek ajtajait. Az ifjú politikusok simicskázós, csicskapártozós feliratokkal tapétázták ki az irodát. Ők voltak az első kormánypárti áldozatai Kövér szigorának, igaz szerencsésebben jártak, mint például Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke, ő "Putyin-csicska" matricákért nem határozatlan, hanem örök idejű kitiltást kapott. 

A Bors kikérte a hivataltól, hol tart most a házelnöki lista: jelenleg 60-an nem mehetnek be a T. Házba, mert valamilyen módon megszegték a kövéri szabályokat. Többségük újságíró (bőven akadt közöttük 444-es is), de vannak aktivisták és nem országgyűlési képviselő politikusok is. Az Emberi Jogok Európai Bírósága egyébként februárban kimondta, hogy

újságírókat nem lehet kitiltani a parlamentből, 

kizárólag akkor, ha közbiztonságot vagy a képviselők biztonságát fenyegetik valamilyen módon, de Kövért ez egyelőre nem hatotta meg. 
 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.