Erdogan levágná a puccsisták fejét

Recep Tayyip Erdogan török elnök Ankarában és Isztambulban is nagy tömeg előtt beszélt, emlékezve a pont egy évvel ezelőtti török puccskísérletre. A kormány azóta több rendkívüli intézkedéssel távolította el a közéletből Erdogan ellenségeit arra hivatkozva, hogy a puccsistákat támogatják. A puccs szervezőjének Erdogan legnagyobb politikai ellenfelét, az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen hitszónokot tartják, akinek kiadását továbbra is hiába követeli a török kormány az Egyesült Államoktól.

Erdogan isztambuli beszédében azt mondta,

„levágja az árulók fejét”.

Ezt szánhatta akár hatásos szófordulatnak is, azonban ugyanebben a beszédben felhozta azt is, hogy a puccsistákkal szemben támogatja a halálbüntetés visszaállítását is, ugyanis szerinte ezekkel az emberekkel le kell számolni. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.