Erdogan levágná a puccsisták fejét

külföld
2017 július 16., 12:16
comments 160

Recep Tayyip Erdogan török elnök Ankarában és Isztambulban is nagy tömeg előtt beszélt, emlékezve a pont egy évvel ezelőtti török puccskísérletre. A kormány azóta több rendkívüli intézkedéssel távolította el a közéletből Erdogan ellenségeit arra hivatkozva, hogy a puccsistákat támogatják. A puccs szervezőjének Erdogan legnagyobb politikai ellenfelét, az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen hitszónokot tartják, akinek kiadását továbbra is hiába követeli a török kormány az Egyesült Államoktól.

Erdogan isztambuli beszédében azt mondta,

„levágja az árulók fejét”.

Ezt szánhatta akár hatásos szófordulatnak is, azonban ugyanebben a beszédben felhozta azt is, hogy a puccsistákkal szemben támogatja a halálbüntetés visszaállítását is, ugyanis szerinte ezekkel az emberekkel le kell számolni. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.