A NER kiment Pinkre

2017 augusztus 10., csütörtök 9:27
569

Hagyományápoló jelleggel, immár másodszor jelentkezik évelő rovatunk, ami a maga szerény eszközeivel az uralkodó osztály highlightjait igyekszik bemutatni a Sziget fesztivál VIP-szekciójában. Tavaly Rihannán vonult fel mindenki, akinek kedves volt a közbeszerzésen való indulása, idén Pink szolgáltatta a háttérzenét a nyár legfontosabb sziauramozásaihoz. Ilyenkor lehet csajpop-alapra megtekinteni, hogy a muszlimellenes keresztes hadjárat, a Brüsszel-ellenes ökölrázás és a “Soros György” szókapcsolatot nem tartalmazó magyar mondatok elleni atomháború díszletei mögött milyen is igazából ennek a rendszernek a szíve, a lelke, a savassága és a textúrája.

Amennyivel kevésbé izgalmas 2017-ben Pink Rihannánál, annyival glamúrosabb lett tavaly óta a többpárti kleptokrácia, és léptek elő új, vagy legalábbis korábban kevésbé ismert szereplők az újtőkésosztály végtelen InstaStoryjából. Róluk később, kezdjük a legnagyobb slágerrel!

Ha azt mondom VIP, már kiabálod is vissza az első nevet, ami eszedbe jut, és igen:

Fotó: Botos Tamás / 444.hu

Természetesen idén sem hagyta ki a bulit Magyarország történetének első diagnosztizált vipitisz-esete: 

rálátó források szerint ha Tiborcz István meghallja, hogy valahol VIP-szektor nyílik, VIPerűrsebességgel a helyszínen kell teremnie, különben súlyos elvonási tünetek jelentkeznek.

A budapesti éjszaka fekete VIPerája idén is csúcsragadozó üzemmódba kapcsolt:

Fotó: botost/444.hu

És a VIPoly folyó matrózaként járt kikötőről kikötőre.

Fotó: botost/444.hu

De elég a VIPacskodásból, lássuk az újdonságokat! 

A 2017-es gála sztárja Matolcsy Ádám volt, aki 

mert nagyot álmodni, és nem akart belefásulni a bútorgyár-tulajdonosok szürke életébe, ezért idén már médiavállalat-tulajdonosként is kipróbálta magát. 

Fotó: botost/444.hu

Tisztességes iparosból tisztességes VIParos, mondhatnánk, amit semmiképp sem szabad összekeverni az Origo VIParos körülmények között lezajlott áramvonalasításával.

Fotó: botost/444.hu

Matolcsy Ádám persze nem azért jött elsővipesként, hogy magában álldogáljon, mint valami basic ember: 

a pultnál összeálltak a VIPPendale fiúk, és elszívták a békeVIPát Dirk Gerkenssel, a TV2 vezérigazgatójával.

Fotó: botost/444.hu

És ki dobott ekkora VIPpont közben? 

Benztik Réka, az MVM kommunikációs igazgatója, akinek volt miért ünnepelni: épp a napokban derült ki, hogy az MVM 300 millió forintos kampányának köszönhetően már többen ismerik az egyébként monopolhelyzetben lévő vállalatot!

Fotó: botost/444.hu

Ezen a képen pedig éppen VIPorlát bont az Új Média Együttműködés a Gerkens-Matolcsy-Bentzik mesterhármas között. 

Ha valakinek esetleg rossz érzése támadna, és attól félne, hogy ilyen hangulat mellett az Origo és a TV2 nem érezi majd elsődlegesnek az adófizetők tájékoztatását, ha az MVM ügyeiről lesz szó, már meg is nyugodhat! Épp az Origo volt az, amelyik olyan rafinált PR-történeti interjút készített Bentzik igazgató asszonnyal, hogy az alany összeomlott a kérdések súlya alatt (A jövőben változtatnak a kommunikációs stratégiájukon?, Milyen a visszaigazolása a megváltozott kommunikációs stratégiának?), és véletlenül elárulta az igazságot az MVM CÖF-támogatásairól.

Fotó: botost/444.hu

És ki ez a szakállas férfi? 

Újra összeállt a VIPPál és a borz? 

Ő Szivek Norbert, az állam kincstárnoka, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetője, vagyis a közvagyon kezelője. Szivek háromszáz millió forintot keresett egy olyan részvénycsomagon, amit az államon keresztül a magánnyugdíj-alapból szerzett meg egy cége.

Fotó: botost/444.hu

A VIP-en belül egyébként van egy másik VIP, de az igazság az, hogy még az is basicség a harmadik, legbelső szinthez képest. Ott már legalább annyira VIParkodni kell, mint Rogán Cecíliának, aki éppen zenei menedzseri karrierbe kezd. És kit fog menedzselni? 

Nem hiszed el: Rakonczai Imrét a VIP zenekarból!!!!!

(A Magyar Narancs galériájában arról is látható kép, hogy VIP Cecília Németh Szilárddal, az ATV hírigazgatójával VIPcsizik.)

Összességében csodálatos este volt, igényes, minőségi szórakozással. És ha ez volt a nyitónap, bele se merünk gondolni, mi lesz VIP Khalifa koncertje alatt!

Képek: Botos Tamás

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt