Isten a focipályán sem bottal ver: De Bruyne-t próbálták lemészárolni, de magukat tették több hónapra harcképtelenné

Ebben a szezonban már nem léphet pályára a Crystal Palace két játékosa, Scott Dann és Jason Puncheon. Mindkettejüknek a keresztszalagja sérült meg a vasárnapi Manchester City elleni meccsen, amelynek drámai körülmények közt lett 0:0 a vége.

De Bruyne-t itt még egy korébbi meccsen rúgják felFotó: PAUL ELLIS/AFP

A sors fintora, hogy Dann és Puncheon is úgy sérültek le, hogy megpróbálták brutálisan megállítani az ellenfél irányítóját, az ősz legjobb európai játékosát, a belga Kevin De Brunyne-t.

Dann még az első félidőben rúgta fel De Bruyne-t, ami után a Palace játékosát hordágyon kellett levinni. A 91. percben a Palace tizenegyest hibázott, az abból induló City-kontrát pedig Puncheon úgy próbálta megakadályozni, hogy térdmagassággban elkaszálta a belgát.


A különösen durva szabálytalanság akár súlyos sérülést is okozhatott volna De Bruyne-nek, de a belga kedden már ismét pályára léphetett. Nem úgy Puncheon, akit ezért a belépőért akár több meccsre is el lehetne tiltani, csak hát sérülése mindezt tárgytalanná teszi. A szezont nagyon rosszul kezdő, az elmúlt hetekben viszont fokozatosan feljavuló Palace most mindenesetre azt jelentette be, hogy két játékosuk nyárig már nem léphet pályára.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.