Isten a focipályán sem bottal ver: De Bruyne-t próbálták lemészárolni, de magukat tették több hónapra harcképtelenné

futball
2018 január 03., 11:52
comments 13

Ebben a szezonban már nem léphet pályára a Crystal Palace két játékosa, Scott Dann és Jason Puncheon. Mindkettejüknek a keresztszalagja sérült meg a vasárnapi Manchester City elleni meccsen, amelynek drámai körülmények közt lett 0:0 a vége.

De Bruyne-t itt még egy korébbi meccsen rúgják fel
photo_camera De Bruyne-t itt még egy korébbi meccsen rúgják fel Fotó: PAUL ELLIS/AFP

A sors fintora, hogy Dann és Puncheon is úgy sérültek le, hogy megpróbálták brutálisan megállítani az ellenfél irányítóját, az ősz legjobb európai játékosát, a belga Kevin De Brunyne-t.

Dann még az első félidőben rúgta fel De Bruyne-t, ami után a Palace játékosát hordágyon kellett levinni. A 91. percben a Palace tizenegyest hibázott, az abból induló City-kontrát pedig Puncheon úgy próbálta megakadályozni, hogy térdmagassággban elkaszálta a belgát.

link Forrás


A különösen durva szabálytalanság akár súlyos sérülést is okozhatott volna De Bruyne-nek, de a belga kedden már ismét pályára léphetett. Nem úgy Puncheon, akit ezért a belépőért akár több meccsre is el lehetne tiltani, csak hát sérülése mindezt tárgytalanná teszi. A szezont nagyon rosszul kezdő, az elmúlt hetekben viszont fokozatosan feljavuló Palace most mindenesetre azt jelentette be, hogy két játékosuk nyárig már nem léphet pályára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.