Theresa May beintett a vadászlobbinak, és inkább a rókák pártjára állt

külföld
2018 január 07., 10:46
comments 192

A brit miniszterelnök a BBC-nek beszélt arról, hogy hétfőn átalakítja a kormányát, és egyben bejelentette azt is, hogy a konzervatívok korábbi ígéretével ellentétben, mégsem tartanak szavazást a rókavadászatról. 

Egy róka szalad el a Downing Street 10. előtt. . AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
photo_camera Egy róka szalad el a Downing Street 10. előtt. . AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS

Ugyanis a jelenlegi vadászati törvény, amit 2004-ben még Tony Blair fogadtatott el, tiltja, hogy kutyákat is használjanak a rókák vagy más emlősök vadászatánál. Theresa May elődje, David Cameron korábban megígérte, hogy szabad szavazást tart a tiltás feloldásáról, de az ő hivatali ideje alatt erre nem került sor. A konzervatívok mégsem engedték el az ügyet, és még a 2017-es választások előtt is kampányoltak ezzel. 

photo_camera Fotó: ANDY BUSH/AFP

Most a brit miniszterelnök mégis elállt az ígérettől. Theresa May, aki korábban egyébként támogatta a kutyás vadászatokat, a BBC-nek most azt mondta, hogy a közvélemény felől világos üzenetet kaptak, hogy ne oldják fel a tilalmat. May hozzátette, hogy a személyes álláspontja továbbra sem változott a rókavadászattal kapcsolatban, 

de „a miniszterelnökség nem csak arról szól, hogy én mit gondolok valamiről, hanem arról, hogy az ország hogyan látja”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.