Az ELTE több mint 300 oktatója és hallgatója tiltakozik a Figyelő uszítása ellen

POLITIKA
2018 április 17., 07:14
comments 96

Az ELTE polgárai szolidárisak a Soros-zsoldosnak bélyegzett kollégáikkal és a lista minden szereplőjével - derül ki a kedd reggeli levélből, amelyet 316 oktató és hallgató írt alá, és amelyet a Figyelő szerkesztőségének is elküldtek.

link Forrás

„Ezt a listázást elfogadhatatlannak tartjuk. Úgy véljük, szorosan illeszkedik egy hosszantartó gyűlöletkampányba, amelynek eredményeként mára a hétköznapjaink részévé vált a megbélyegző, stigmatizáló, silány közbeszéd, a legrosszabb diktatúrákat idéző uszítás. A felelős állampolgárok alapvető kötelezettsége a társadalmi igazságosság és a demokrácia értékei melletti kiállás, nem csak szavakban, hanem a tetteikkel is. Büszkék vagyunk mindazokra, köztük az ELTE közösségének azokra a tagjaira, kollégáinkra, akik munkájukkal elősegítik e célok megvalósulását” - írják.

A Schmidt Mária és Ungár Péter tulajdonában álló, Habony Árpád üzlettársa által főszerkesztett Figyelő az Orbán Viktor által is terjesztett röhejes rémmese alapján vállalkozott a 2000 Soros-zsoldos listázására. Nem nagyon válogatták meg a résztvevőket, így felkerült egy haláláig a Fideszre szavazó professzor, Orbán egykori mentora és a vajdasági kisebbségi autonómia egyik élharcosa is. A listázás ellen tiltakozott az amerikai nagykövetség, az ortodox keresztények közössége és még a fideszes professzorok egylete is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.