Az ELTE több mint 300 oktatója és hallgatója tiltakozik a Figyelő uszítása ellen

2018 április 17., kedd 7:14
103

Az ELTE polgárai szolidárisak a Soros-zsoldosnak bélyegzett kollégáikkal és a lista minden szereplőjével - derül ki a kedd reggeli levélből, amelyet 316 oktató és hallgató írt alá, és amelyet a Figyelő szerkesztőségének is elküldtek.

„Ezt a listázást elfogadhatatlannak tartjuk. Úgy véljük, szorosan illeszkedik egy hosszantartó gyűlöletkampányba, amelynek eredményeként mára a hétköznapjaink részévé vált a megbélyegző, stigmatizáló, silány közbeszéd, a legrosszabb diktatúrákat idéző uszítás. A felelős állampolgárok alapvető kötelezettsége a társadalmi igazságosság és a demokrácia értékei melletti kiállás, nem csak szavakban, hanem a tetteikkel is. Büszkék vagyunk mindazokra, köztük az ELTE közösségének azokra a tagjaira, kollégáinkra, akik munkájukkal elősegítik e célok megvalósulását” - írják.

A Schmidt Mária és Ungár Péter tulajdonában álló, Habony Árpád üzlettársa által főszerkesztett Figyelő az Orbán Viktor által is terjesztett röhejes rémmese alapján vállalkozott a 2000 Soros-zsoldos listázására. Nem nagyon válogatták meg a résztvevőket, így felkerült egy haláláig a Fideszre szavazó professzor, Orbán egykori mentora és a vajdasági kisebbségi autonómia egyik élharcosa is. A listázás ellen tiltakozott az amerikai nagykövetség, az ortodox keresztények közössége és még a fideszes professzorok egylete is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt