Ezt a gyönyörű pávapókot most fedezték fel

Jürgen Otto ausztrál biológus, a néhány miliméteres pávapókok megszállott kutatója sorra fedezi fel az új fajokat. Mi is írtunk róla, amikor egyszerre hét új pávapókfajt írt le részletesen, most pedig két újabbat nevezett el és mutatott be a Peckhamia című  pókfolyóiratban.

Az egyik a Maratus unicup, amelynél megfigyelte, hogy udvarlás közben táncot lejt. Ennek ellenére a biológust nem villanyozta fel, amikor tavaly először meglátta. „Először nem tartottam sokra, ugyanis részlegesen színvak vagyok. Aztán felraktam a netre, és elég heves reakciókat váltott ki” - mesélte Jürgen Otto a Guardiannek.

Nem csoda:

Fotó: Jürgen Otto

A másik új fajt már 1994-ben felfedezték, de csak most sikerült befogniuk egy példányt. Ezt Maratus tortusnak nevezték el.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.