Ezt a gyönyörű pávapókot most fedezték fel

ÁLLAT
2018 július 22., 07:57
comments 100

Jürgen Otto ausztrál biológus, a néhány miliméteres pávapókok megszállott kutatója sorra fedezi fel az új fajokat. Mi is írtunk róla, amikor egyszerre hét új pávapókfajt írt le részletesen, most pedig két újabbat nevezett el és mutatott be a Peckhamia című  pókfolyóiratban.

Az egyik a Maratus unicup, amelynél megfigyelte, hogy udvarlás közben táncot lejt. Ennek ellenére a biológust nem villanyozta fel, amikor tavaly először meglátta. „Először nem tartottam sokra, ugyanis részlegesen színvak vagyok. Aztán felraktam a netre, és elég heves reakciókat váltott ki” - mesélte Jürgen Otto a Guardiannek.

Nem csoda:

photo_camera Fotó: Jürgen Otto

A másik új fajt már 1994-ben felfedezték, de csak most sikerült befogniuk egy példányt. Ezt Maratus tortusnak nevezték el.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.