Miután a magyar állam éheztetni kezdte a külföldieket, Ungár Péter megírta, hogy nem szégyen migrációügyben egyetérteni a Fidesszel

2018 augusztus 27., hétfő 16:57
928

„Migrációügyben nem szégyen a Fidesszel egyetérteni.”

Ezekkel a szavakkal hirdette meg új politikai programját saját újságjában, az Azonnalin Ungár Péter, a rövid története során már legalább negyedszer megtisztuló, és a schifferi alapokhoz visszatérő  LMP legismertebb politikusa, országgyűlési-képviselője, médiatulajdonos. A cikk címe: Fejezzük be a demokráciasiratást és a moralizálást!

Egy múlt csütörtökön megjelent interjúban Keresztes László Lóránt, az LMP Szél Bernadett lemondása után megmaradt egyetlen társelnöke még csak azt fejtegette, hogy az ellenzéki párt központi témává szeretné emelni a migrációt a következő időszakban, az csak a mostani Ungár cikkből derült ki, hogy nem csak a Fidesz témáját, de a megközelítését is átveszi az LMP.

Zseniális ellenzéki stratégiának tűnik ugyanazt a témát nyomni és ugyanazt állítani, mint a kormánypárt. Ha Ungáréknak ez bejön, bérelt helyük van a politikatörténeti hírességek csarnokában.

A mai bejelentés médiapiaci dimenziói is legalább ennyire figyelemre méltók: Ungár, mint újonnan alakult, feltörekvő médiacég ambiciózus tulajdonosa minden bizonnyal felfigyelt arra, hogy fájdalmasan hiányzott eddig a magyar nyilvánosságból még néhány ellenzéki kiadvány, amely hitelesen tájékoztatna a migráció valódi veszélyeiről, ha már a kormánypárti lapok, tévék és rádiók évek óta agyonhallgatják a témát.

Azt is érdeklődve várjuk, hogy az LMP-nek illetve az Ungár-médiának milyen új mondanivalója lesz migrációügyben, hogyan fognak tudni rátromfolni arra a Fideszre, amely már kábé ott tart, hogy Soros György vezette világösszeesküvés akarja kicserélni Európa lakosságát, a mai németek, franciák, magyarok (mindösszesen: fehér keresztények) helyére egy pontosabban meg nem határozott összeesküvési mestercél érdekében erősebben pigmentált (barnább) népességet telepíteni. Ráadásul a Fidesz nem csak beszél erről a dologról, hanem nyíltan rasszista gyűlöletkampányokat futtat közpénzből, miközben olyan törvényeket hoznak, amiknek eredményeként a magyar állam embereket éheztet a déli határánál.

Ungár kevesebb mint egy héttel azután, hogy a magyar hatóságok már a nyolcadik embernek, egy fiatal afgán nőnek nem adtak enni a tranzitzónában, hibátlan ütemérzékkel fejti ki, hogy az éheztetésre menekültügyi stratégiát építő Fidesszel nem szégyen egyetérteni migrációügyben. 

Később egyébként arról is szó esik a cikkben, hogy

„váratlanokat húzó új ellenzék kell”.

Ez egy picit elbizonytalanított, hogy itt mégis valami briliánsan duplacsavaros önparódiáról van szó. Mert arra azért nem mernék fogadni, hogy a politika iránt érdeklődő olvasókat óriási meglepetésként fogja érni, hogy az EP-választási kampányban az LMP úgy fog politizálni, ahogyan a Fidesz szeretné.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt