A magyar kamaszlányoknál már csak a walesiek és a dánok között volt már több részeg

Egészségügy
2018 szeptember 26., 08:49
comments 131

A 15 éves magyar lányok egyharmada volt már legalább háromszor részeg az életében, derült ki az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) a felméréséből. A vizsgálat során 36 európai országban vizsgálták a kamaszlányok alkoholfogyasztási szokásait. A felmérés szerint Magyarországnál csak Walesben és Dániában rosszabb a helyzet. Előbbiben a 15 éves lányok 33,6, utóbbiban 37,6 százalékuk volt már kettőnél több alkalommal részeg.

A felmérés szerint leginkább a brit szigeteken és az egykori szocialista országokban jelent problémát a fiatal lányok alkoholizmusa. Wales mellett Skócia és Anglia is az első hatban szerepel, a volt szocialista országokból Magyarországon kívül Litvánia, Észtország, Csehország és Szlovénia is bekerült a top tízbe - még ez utóbbiban is a 15 éves lányok 28,9 százaléka volt már kettőnél többször részeg.

A fiúk körében Magyarországon még drámaibb a helyzet, a felmérés szerint legalább 41,2 százalékuk volt már kettőnél többször részeg az életében. Ezzel a magyar kamaszfiúk listavezetők egész Európában, megelőzve Litvániát és Horvátországot. (Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.