A magyar kamaszlányoknál már csak a walesiek és a dánok között volt már több részeg

A 15 éves magyar lányok egyharmada volt már legalább háromszor részeg az életében, derült ki az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) a felméréséből. A vizsgálat során 36 európai országban vizsgálták a kamaszlányok alkoholfogyasztási szokásait. A felmérés szerint Magyarországnál csak Walesben és Dániában rosszabb a helyzet. Előbbiben a 15 éves lányok 33,6, utóbbiban 37,6 százalékuk volt már kettőnél több alkalommal részeg.

A felmérés szerint leginkább a brit szigeteken és az egykori szocialista országokban jelent problémát a fiatal lányok alkoholizmusa. Wales mellett Skócia és Anglia is az első hatban szerepel, a volt szocialista országokból Magyarországon kívül Litvánia, Észtország, Csehország és Szlovénia is bekerült a top tízbe - még ez utóbbiban is a 15 éves lányok 28,9 százaléka volt már kettőnél többször részeg.

A fiúk körében Magyarországon még drámaibb a helyzet, a felmérés szerint legalább 41,2 százalékuk volt már kettőnél többször részeg az életében. Ezzel a magyar kamaszfiúk listavezetők egész Európában, megelőzve Litvániát és Horvátországot. (Via The Telegraph)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.