Új mini gerillaszobrok jelentek meg Budapesten, de ezek nem Kolodko Mihály alkotásai

MŰVÉSZET
2019 január 07., 13:52
comments 81

"Valószínűleg új Kolodko gerillaszobrokra akadtam" - írta olvasónk, Attila, aki a Facebookra is kiposztolta annak a két miniszobornak a fotóit, amiket az Újhegyi sétányon vett észre:

és

Olvasónkban nem véletlenül merült fel, hogy a szobrocskák Kolodko Mihály kárpátaljai származású művész munkái lehetnek, a fővárosban ugyanis a gyorsan népszerűvé vált utcaművész honosította meg a gerillamódszerrel, titokban kihelyezett tréfás bronszobor műfaját. 

Amit Ungváron talált ki annak idején:

De az egészen biztos, hogy ezek a boroshordók és kukoricacsövek nem új Kolodkók, megkérdeztem ugyanis a Mestert.

Attila a Facebook-posztjában azt tippeli, hogy

"Mindkét szobor Kőbánya múltja előtti tisztelgés lehet, a hordók az óhegyi szőlészetekre vagy a sörgyártásra utalhatnak, a két cső kukorica pedig az egykori újhegyi kukoricaföldekre, amelyek helyén ma a lakótelep áll."

Megkérdeztem az önkormányzatot is, de ha valakinek van információja a szobrokról, legyen szíves írja meg a szilyl KUKAC 444.hu címre.

Az én tippem egyelőre az, hogy a Széll Kálmán téri csigákhoz és más, a tér kő peremein elhelyezett apróságokhoz hasonlóan talán ezek is a gördeszkások távoltartására szolgáló alkotások.

Mint ezek például:


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt