Új mini gerillaszobrok jelentek meg Budapesten, de ezek nem Kolodko Mihály alkotásai

"Valószínűleg új Kolodko gerillaszobrokra akadtam" - írta olvasónk, Attila, aki a Facebookra is kiposztolta annak a két miniszobornak a fotóit, amiket az Újhegyi sétányon vett észre:

és

Olvasónkban nem véletlenül merült fel, hogy a szobrocskák Kolodko Mihály kárpátaljai származású művész munkái lehetnek, a fővárosban ugyanis a gyorsan népszerűvé vált utcaművész honosította meg a gerillamódszerrel, titokban kihelyezett tréfás bronszobor műfaját. 

Amit Ungváron talált ki annak idején:

De az egészen biztos, hogy ezek a boroshordók és kukoricacsövek nem új Kolodkók, megkérdeztem ugyanis a Mestert.

Attila a Facebook-posztjában azt tippeli, hogy

"Mindkét szobor Kőbánya múltja előtti tisztelgés lehet, a hordók az óhegyi szőlészetekre vagy a sörgyártásra utalhatnak, a két cső kukorica pedig az egykori újhegyi kukoricaföldekre, amelyek helyén ma a lakótelep áll."

Megkérdeztem az önkormányzatot is, de ha valakinek van információja a szobrokról, legyen szíves írja meg a szilyl KUKAC 444.hu címre.

Az én tippem egyelőre az, hogy a Széll Kálmán téri csigákhoz és más, a tér kő peremein elhelyezett apróságokhoz hasonlóan talán ezek is a gördeszkások távoltartására szolgáló alkotások.

Mint ezek például:


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.