Új mini gerillaszobrok jelentek meg Budapesten, de ezek nem Kolodko Mihály alkotásai

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Valószínűleg új Kolodko gerillaszobrokra akadtam" - írta olvasónk, Attila, aki a Facebookra is kiposztolta annak a két miniszobornak a fotóit, amiket az Újhegyi sétányon vett észre:

és

Olvasónkban nem véletlenül merült fel, hogy a szobrocskák Kolodko Mihály kárpátaljai származású művész munkái lehetnek, a fővárosban ugyanis a gyorsan népszerűvé vált utcaművész honosította meg a gerillamódszerrel, titokban kihelyezett tréfás bronszobor műfaját. 

Amit Ungváron talált ki annak idején:

De az egészen biztos, hogy ezek a boroshordók és kukoricacsövek nem új Kolodkók, megkérdeztem ugyanis a Mestert.

Attila a Facebook-posztjában azt tippeli, hogy

"Mindkét szobor Kőbánya múltja előtti tisztelgés lehet, a hordók az óhegyi szőlészetekre vagy a sörgyártásra utalhatnak, a két cső kukorica pedig az egykori újhegyi kukoricaföldekre, amelyek helyén ma a lakótelep áll."

Megkérdeztem az önkormányzatot is, de ha valakinek van információja a szobrokról, legyen szíves írja meg a szilyl KUKAC 444.hu címre.

Az én tippem egyelőre az, hogy a Széll Kálmán téri csigákhoz és más, a tér kő peremein elhelyezett apróságokhoz hasonlóan talán ezek is a gördeszkások távoltartására szolgáló alkotások.

Mint ezek például:


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.