Ez Budapest egyik legsötétebb ügye

video
2019 február 10., 17:27
comments 64

25 éve Demszky Gábor és csapata bevezette a fővárosi parkolási rendet. A fizetős parkolást rögtön egy olyan vállalkozói csoport kaparintotta meg, ami kivételesen szoros viszonyt ápolt a politikával. Botrányt botrány követett, és Budapesten mindenki tudta, hogy a parkolás az önkormányzatok egyik legsötétebb ügye. De aztán jött a 2010-es korszakváltás, és a Fidesz azt mondta, véget vet a zűrös magánbiznisznek.

Manapság kik és hogyan szedik be az autósoktól a milliárdokat, és mi lett a kilencvenes évek parkolási nagymenőinek sorsa? Ezeknek jártunk utána.

Február 12-én, kedden este indul az első közösségi finanszírozásból forgatott sorozatunk, a Sötét parkolási ügyek Budapesten. Kövesse a 444.hu-n!

Készítette: Ács Dániel, Botos Tamás, Kiss Bence, Mészáros Zsófia, Budai Balázs, Terner Péter

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt