Kiszórták a pénzt, beletúrtak, egyik fele ment a kasszába, a másik fele a zsebükbe

video
2019 február 12., 18:26

2017. szeptemberében kiderült egy elsőre apróságnak tűnő dolog: a ferencvárosi parkolóautomaták sorszám nélküli jegyeket adtak ki. Később kiderült, hogy ez nem egyedi eset volt, és nem is csak egy budapesti kerületben fordult elő. Gyanús volt az ügy, de akkor vált igazán gyanússá és érdekessé, mikor a kerület vezetői próbálták megmagyarázni a sorszám nélküli jegyeket.

A fizetős parkolást, mióta létezik, botrányok sorozata övezi, és Budapesten mindenki tudja, hogy ez az önkormányzatok egyik legsötétebb ügye. 2010-ben a Fidesz az önkormányzatok többségében is átvette a hatalmat. Azt mondták véget vetnek a zűrös magánbiznisznek. De hiába a korszakváltás, a helyzet csak rosszabb lett. A tarifa rohamosan növekszik, ennek ellenére évről évre egyre kevesebb pénz landol a közös kasszánkban, sőt több kerületben már eljutottak oda, hogy ráfizetéses a rendszer üzemeltetése, tehát a parkolási pénzek begyűjtése egy veszteséges gazdasági tevékenység.

  • A IX. kerületi kamu jegyek nyomán indultunk el, hogy kiderítsük milyen úton és hová tűnnek az autósok által befizetett milliárdok.
  • Olvasóinknak hálásan köszönjük a támogatást. Nélkülük nem jöhetett volna létre a film.
  • Külön köszönjük Funktasztikusnak és G.w.M-nek a zenei betéteket.
  • Készítette: Ács Dániel, Botos Tamás, Kiss Bence, Mészáros Zsófia, Budai Balázs, Terner Péter
  • Ilyen és hasonló anyagokat csak a te segítségeddel tudunk készíteni. Ha teheted, támogasd a 444 szerkesztőségét! Köszönjük.