Hatalmas sportcsarnokot épít a kormány Budapestre

2019 február 21., csütörtök 9:49
211

Húszezer férőhelyesnél is nagyobb sportcsarnok építéséről döntött a kormány. Ez jóval nagyobb lesz, mint a Papp László Aréna, ahová 12500-an férnek be. Stadionokból is kisebbek épülnek. A jelenleg legnagyobb befogadóképességű stadion, a Fradié 22 ezres. Na, majdnem ennyien ülhetnek be az új sportcsarnokba.

Csak az építés tényét jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely, azt nem, hogy hol és mennyiért épül a megacsarnok. Azt biztos, hogy nem lesz olcsó. Tatabányán például 15,2 milliárd forintért építenek egy háromezer férőhelyes, hatezresre bővíthető sportcsarnokot. Székesfehérváron egy hatezres multifunkcionális csarnok építésére 25,75 milliárd forint volt a legolcsóbb ajánlat, azt végül sokallta a kormány, és elállt a szerződéstől, bár ez inkább Székesfehérvár büntetésének tűnt.

Ráadásul az építését költségét növeli majd, hogy az ingatlant, aminek a pontos helyét Gulyás nem árulta el, az államnak még meg kell vásárolnia. A Miniszterelnökséget vezető miniszter leírása alapján olyan helyen lesz, ami tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. 

Ezzel egyébként minden nagyobb beruházás megépül majd, ami egy olimpiai pályázathoz kell. De nem erre hivatkozva építik a csarnokot, hanem a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra, aminek Magyarország Szlovákiával közösen lesz a házigazdája. A döntő lenne a budapesti mamutban. De nemcsak ez készül el az Eb-re, Szegeden is új csarnok lesz, bővítik a Veszprém csarnokát és felújíták a debreceni csarnokot is. 

Gulyás szerint nemcsak sportra, haenm számos egyéb rendezvény megtartására is alkalmas lesz a csarnok. Erre szerinte igény van, hiszen a Papp László Aréna is szinte teljesen be van táblázva.  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt