Hatalmas sportcsarnokot épít a kormány Budapestre

Húszezer férőhelyesnél is nagyobb sportcsarnok építéséről döntött a kormány. Ez jóval nagyobb lesz, mint a Papp László Aréna, ahová 12500-an férnek be. Stadionokból is kisebbek épülnek. A jelenleg legnagyobb befogadóképességű stadion, a Fradié 22 ezres. Na, majdnem ennyien ülhetnek be az új sportcsarnokba.

Csak az építés tényét jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely, azt nem, hogy hol és mennyiért épül a megacsarnok. Azt biztos, hogy nem lesz olcsó. Tatabányán például 15,2 milliárd forintért építenek egy háromezer férőhelyes, hatezresre bővíthető sportcsarnokot. Székesfehérváron egy hatezres multifunkcionális csarnok építésére 25,75 milliárd forint volt a legolcsóbb ajánlat, azt végül sokallta a kormány, és elállt a szerződéstől, bár ez inkább Székesfehérvár büntetésének tűnt.

Ráadásul az építését költségét növeli majd, hogy az ingatlant, aminek a pontos helyét Gulyás nem árulta el, az államnak még meg kell vásárolnia. A Miniszterelnökséget vezető miniszter leírása alapján olyan helyen lesz, ami tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. 

Ezzel egyébként minden nagyobb beruházás megépül majd, ami egy olimpiai pályázathoz kell. De nem erre hivatkozva építik a csarnokot, hanem a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra, aminek Magyarország Szlovákiával közösen lesz a házigazdája. A döntő lenne a budapesti mamutban. De nemcsak ez készül el az Eb-re, Szegeden is új csarnok lesz, bővítik a Veszprém csarnokát és felújíták a debreceni csarnokot is. 

Gulyás szerint nemcsak sportra, haenm számos egyéb rendezvény megtartására is alkalmas lesz a csarnok. Erre szerinte igény van, hiszen a Papp László Aréna is szinte teljesen be van táblázva.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.