A Facebook véglegesen kitiltott több amerikai szélsőjobboldali vezetőt

Szélsőjobboldali véleményvezéreket és szervezeteket tiltott ki a Facebook, és azt állítja: az eddigiekkel szemben ez a tiltás most végleges – írta meg a Washington Post. A tiltás az Instagramra is érvényes.

Többek között kitiltották a Schmidt Máriáék meghívására Budapesten is előadó Milo Yiannopoulost, az Infowarson az összeesküvés-elméleteket terjesztő Alex Jonest és a Nation of Islam vezetőjét, a zsidóellenes kijelentéseiről ismert Louis Farrakhant is, és nemcsak az oldalaikat, de azokat a csoportokat is törölték, amiket a korábbi kitiltásaik idején csináltak. Az indoklás az volt, hogy ezek az oldalak veszélyesek.

„Ideológiai tartalmuktól függetlenül mindig betiltottuk azokat a személyeket és szervezeteket, akik és amik erőszakot és gyűlöletet hirdetnek vagy támogatnak. Széles körben vizsgáljuk a szabály potenciális megszegőit, és ez vezetett a mai döntésünkhöz az említettek oldalainak eltávolításáról” – közölte a cég. Alex Jones „tisztogatásnak” minősítette a kitiltást.

A Facebook márciusban közölte, hogy betiltja a fehér nacionalizmust népszerűsítő és támogató tartalmakat. A Facebook irányelvei rég tiltják a mások elleni, faji, etnikai vagy vallási alapú gyűlöletkeltést, és ebbe mindig is beletartozott a fehér felsőbbrendűség hirdetése, de a cég korábban nem alkalmazta az irányelveit a fehér nacionalizmust és a szeparatizmust népszerűsítő tartalmakra, mivel a nacionalizmust és a szeparatizmust tágabb értelemben értelmezte. (Washington Post)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.