Nyolc embert lincseltek meg Bangladesben, mert azt olvasták a Facebookon, hogy gyerekeket áldoztak fel egy híd építéséhez

Eddig nyolc ártatlan embert lincseltek meg Banglades különböző részein, miután a helyi közösségi médiában elterjedt, hogy több gyereket is elraboltak és feláldoztak egy óriási hídépítés sikerének érdekében.

Az áldozatok között két nő is van, és a nyolc halálos lincselésen kívül még 30 hasonló támadás történt az országban, csak ott sikerült elmenekülnie a megtámadott embereknek.

Az elmúlt napokban 24 Youtube csatornát, 60 Facebook oldalt és több mint 10 weboldalt kapcsolat le a hatóságok, amik a gyermekáldozatokról szóló álhíreket terjesztették. A rendőrség szerint valaki arról kezdett írni, hogy egy fiatalember mászkált az építkezés körül egy levágott gyerekfejjel a kezében, innen indultak a rémhírek. A nyomozás jelenlegi állása szerint egy gyerek sem tűnt el vagy sérült meg, az egész kitaláció.

Egy nőt egy iskola előtt vertek agyon a dühöngő tömeg, mert nem volt ismerős nekik, és azt gondolták, hogy gyerekeket akar elrabolni. Egy siket férfi a lányát akarta meglátogatni a fővároson kívül, amikor meglincselték.

A Guardian beszámolója szerint az országban élő nagyszámú koldus a lakcímkártyáját magára tűzve mer csak az utcára menni, hogy bizonyítani tudják, hogy azon a környéken élnek, nehogy idegennek gondolják, és megtámadják őket.

A rendőrség hangosbemondókkal próbálja megnyugtatni az embereket, hogy nem raboltak el egyetlen gyereket sem. A lincselésekkel összefüggésben nyolc embert tartóztattak le eddig, másik ötöt pedig rémhírterjesztésért vettek őrizetbe.

Az országban 2010-ben egyébként már történt hasonló tragédia, akkor is egy nagyberuházásához szükséges gyermekáldozatokról kezdtek el álhírek terjedni, és akkor is több ártatlan embert lincseltek meg. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.