Nyolc embert lincseltek meg Bangladesben, mert azt olvasták a Facebookon, hogy gyerekeket áldoztak fel egy híd építéséhez

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Eddig nyolc ártatlan embert lincseltek meg Banglades különböző részein, miután a helyi közösségi médiában elterjedt, hogy több gyereket is elraboltak és feláldoztak egy óriási hídépítés sikerének érdekében.

Az áldozatok között két nő is van, és a nyolc halálos lincselésen kívül még 30 hasonló támadás történt az országban, csak ott sikerült elmenekülnie a megtámadott embereknek.

Az elmúlt napokban 24 Youtube csatornát, 60 Facebook oldalt és több mint 10 weboldalt kapcsolat le a hatóságok, amik a gyermekáldozatokról szóló álhíreket terjesztették. A rendőrség szerint valaki arról kezdett írni, hogy egy fiatalember mászkált az építkezés körül egy levágott gyerekfejjel a kezében, innen indultak a rémhírek. A nyomozás jelenlegi állása szerint egy gyerek sem tűnt el vagy sérült meg, az egész kitaláció.

Egy nőt egy iskola előtt vertek agyon a dühöngő tömeg, mert nem volt ismerős nekik, és azt gondolták, hogy gyerekeket akar elrabolni. Egy siket férfi a lányát akarta meglátogatni a fővároson kívül, amikor meglincselték.

A Guardian beszámolója szerint az országban élő nagyszámú koldus a lakcímkártyáját magára tűzve mer csak az utcára menni, hogy bizonyítani tudják, hogy azon a környéken élnek, nehogy idegennek gondolják, és megtámadják őket.

A rendőrség hangosbemondókkal próbálja megnyugtatni az embereket, hogy nem raboltak el egyetlen gyereket sem. A lincselésekkel összefüggésben nyolc embert tartóztattak le eddig, másik ötöt pedig rémhírterjesztésért vettek őrizetbe.

Az országban 2010-ben egyébként már történt hasonló tragédia, akkor is egy nagyberuházásához szükséges gyermekáldozatokról kezdtek el álhírek terjedni, és akkor is több ártatlan embert lincseltek meg. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.