A szemétlerakó bűze ellen tiltakozó fűzfőiek torlaszolták el Veszprém legforgalmasabb csomópontját

2019 szeptember 23., hétfő 10:42
83

40-50 autóval torlaszolták el Veszprém legforgalmasabb csomópontját felháborodott balatonfűzfőiek. A település lakói már évek óta tiltakoznak az Észak-Balatoni Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. királyszentistváni hulladéktárolója miatt, mert az folyamatosan orrfacsaró bűzt áraszt, állítólag technológiai hiba miatt.

Most egy váratlan fejlemény miatt hevült fel a tiltakozás: kiderült, hogy ahelyett, hogy bezárnák a bűzölgő lerakót, több mint egy évtizedre meghosszabbítják a működési engedélyét.

Az új engedély már szeptember 25-én hatályba lép - egy nappal azelőtt, mint amikorra Veszprém polgármestere egyeztetésre hívta a civileket a hulladéktárolóról.

Az egyeztetések előtt, egyeztetés nélkül megadott új működési engedély alapján ráadásul a bűzölgő telep a jövőben sokkal több és sokkal több fajta hulladékot tárolhat. Szennyvíziszapból - ami pontosan az, amire gondolnak, úgyhogy inkább ne is gondoljanak rá - például az eddigi évi kétezer tonna helyett akár évi ötvenezer tonnát is le lehet majd rakni itt. (Via 24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt