A szemétlerakó bűze ellen tiltakozó fűzfőiek torlaszolták el Veszprém legforgalmasabb csomópontját

POLITIKA
2019 szeptember 23., 10:42
comments 78

40-50 autóval torlaszolták el Veszprém legforgalmasabb csomópontját felháborodott balatonfűzfőiek. A település lakói már évek óta tiltakoznak az Észak-Balatoni Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. királyszentistváni hulladéktárolója miatt, mert az folyamatosan orrfacsaró bűzt áraszt, állítólag technológiai hiba miatt.

Most egy váratlan fejlemény miatt hevült fel a tiltakozás: kiderült, hogy ahelyett, hogy bezárnák a bűzölgő lerakót, több mint egy évtizedre meghosszabbítják a működési engedélyét.

Az új engedély már szeptember 25-én hatályba lép - egy nappal azelőtt, mint amikorra Veszprém polgármestere egyeztetésre hívta a civileket a hulladéktárolóról.

Az egyeztetések előtt, egyeztetés nélkül megadott új működési engedély alapján ráadásul a bűzölgő telep a jövőben sokkal több és sokkal több fajta hulladékot tárolhat. Szennyvíziszapból - ami pontosan az, amire gondolnak, úgyhogy inkább ne is gondoljanak rá - például az eddigi évi kétezer tonna helyett akár évi ötvenezer tonnát is le lehet majd rakni itt. (Via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.