A szemétlerakó bűze ellen tiltakozó fűzfőiek torlaszolták el Veszprém legforgalmasabb csomópontját

40-50 autóval torlaszolták el Veszprém legforgalmasabb csomópontját felháborodott balatonfűzfőiek. A település lakói már évek óta tiltakoznak az Észak-Balatoni Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. királyszentistváni hulladéktárolója miatt, mert az folyamatosan orrfacsaró bűzt áraszt, állítólag technológiai hiba miatt.

Most egy váratlan fejlemény miatt hevült fel a tiltakozás: kiderült, hogy ahelyett, hogy bezárnák a bűzölgő lerakót, több mint egy évtizedre meghosszabbítják a működési engedélyét.

Az új engedély már szeptember 25-én hatályba lép - egy nappal azelőtt, mint amikorra Veszprém polgármestere egyeztetésre hívta a civileket a hulladéktárolóról.

Az egyeztetések előtt, egyeztetés nélkül megadott új működési engedély alapján ráadásul a bűzölgő telep a jövőben sokkal több és sokkal több fajta hulladékot tárolhat. Szennyvíziszapból - ami pontosan az, amire gondolnak, úgyhogy inkább ne is gondoljanak rá - például az eddigi évi kétezer tonna helyett akár évi ötvenezer tonnát is le lehet majd rakni itt. (Via 24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.