Három Magyarországról behurcolt koronavírusfertőzést jelentettek Kínában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Kínában most már a külföldről érkezők szűrésére koncentrálnak, szerdán már nem is regisztráltak új belföldi esetet.Fotó: Peng Ziyang/XINHUA

A járvány kitörése óta először szerdán egyetlen új, belföldi fertőzést se regisztráltak Kínában. A hatóságok jelentése szerint minden új, igazoltan fertőzött személy külföldről érkezett az országba.

A kínai sajtóban megjelent összesítések szerint a külföldről érkezett fertőzöttek között három is van, aki Magyarországról érkezett.

A Global Times angol nyelvű kínai lap beszámolója szerint a legtöbb esetet Iránból hurcolták be, onnan 47 fertőzött érkezett. Olaszországból, amely a hivatalos statisztikák szerint a második legnagyobb járványgóc Kína után, és ahol hivatalosan kétszer annyi fertőzött van, mint Iránban, 41 fertőzött érkezett Kínába. Spanyolországból 28, Nagy-Britanniából 25 fertőzöttet regisztráltak.

A listán Magyarország is szerepel három fertőzöttel. Ami azért érdekes, mert a hivatalos magyar statisztikák szerint Magyarországon összesen 58 fertőzést regisztráltak hivatalosan - bár a tisztifőorvos már hétfőn arról beszélt, hogy mivel most már nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy a legújabb fertőzöttek hol fertőződtek meg, a járvány már a közösségi terjedés szakaszába lépett. A kínai statisztikák szerint Ausztriából kevesebb, összesen két esetet hurcoltak be Kínából, miközben a hivatalos statisztikák szerint Ausztriában csaknem harmincszor annyi, 1646 esetet tartanak nyilván. Hollandiában még többet, 2056-ot, onnan a kínai statisztika szerint mégis mindössze egy fertőzött érkezett csak. (Via The Guardian, BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér