13 európai kormány figyelmeztet, még a Daily Showban is Orbán a téma

napindító
2020 április 02., 04:57

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

13 nyugat-európai kormány közös nyilatkozatban figyelmeztet, hogy vészhelyzetre hivatkozva sem lehet fellépni a jogállamiság és a szabad sajtó ellen. Ugyan Magyarország neve nem szerepel a közleményben, de nem nehéz rájönni, mi ihlette a közös kiállást.

Orbán újabb cégeket próbálhat megkaparintani - erre figyelmeztetik tanácsadók a nyugati vállalatvezetőket. A felhatalmazási törvény miatt is gyengülhet a forint, mert a gazdasági döntéshozók is aggodalommal fogadták, hogy a magyar kormány meghatározatlan ideig átléphet a törvényeken.

Még a Daily Showban is Orbán Viktor lett az elrettentő példa a koronavírus-járvány idején. Trevor Noah azt szedte össze, hogy mi mindenre tanított már meg minket a koronavírus, ekkor vette elő a magyar példát.

Karácsony: A polgármesterek közös tiltakozása meghátrálásra kényszerítette a kormányt. A főpolgármester szerint ezért vonták vissza Semjén Zsolt keddi javaslatát.

Győrben a jegyző és a polgármester mellett az egyik alpolgármester is elkapta a koronavírust. A városvezetés karanténba vonult.

A szlovák miniszterelnök teljesen leállítaná az országot, a koalíciós partnerei tiltakoznak. Igor Matovics javaslata szerint a katonaság szervezné az ellátást, és minimálisra szorítanák az emberek mozgását.

Tragédiába torkollhat, ha a koronavírus bejut egy idősotthonba. Más országok példáján már látni, hogy megfelelő óvintézkedések nélkül százak halhatnak meg ezekben az intézményekben. Ezért fontos, hogy az itt dolgozók is jó minőségű védőfelszerelést kapjanak.

Koronavírusos a paksi atomerőmű egy alkalmazottja. Az erőmű alkalmazottja 12 napja házi karanténban volt, most 15 munkatársát is tesztelték.