A tettestársak megúszása és könnygáz Szerbiában

napindító
2020 július 08., 05:27

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Tettestársai nem úszták meg olyan olcsón, mint Kaleta Gábor. Az ügyben már több ítélet is született, Amerikában és Nagy-Britanniában sok év börtönt kaptak a pedofilhálózat tagjai. Viszont a gyerekpornót terjesztő oldal dél-koreai üzemeltetője már le is töltötte enyhe büntetését.

Szerbiában annyira kritikus a koronavírus-helyzet, hogy a hétvégén újra kijárási tilalom lesz. Úgy néz ki, Belgrádban mindenképp lesz kijárási tilalom, de az is lehet, hogy az egész országra kiterjesztik.

Könnygázzal oszlatták Szerbiában a járványügyi szigorítások ellen tiltakozókat. Tömegbe verődni is, majd a tömeget megköhögtetni is minden szempontból és oldalról átgondoltnak tűnik.

Pozitív lett Bolsonaro brazil elnök koronavírus-tesztje. A brazil államfő tüneteket is mutat, magas láza van.

Trumpék megkezdték a kilépést az Egészségügyi Világszervezetből. Egy éves lesz a kilépési időszak.

Fukuyama szerint akár valami jó is kisülhetne a világjárványból. De valószínűbb, hogy nem fog, mert ahhoz értelmes párbeszédet kéne folytatni, és szakértőkre hallgatni.

Jog az alváshoz, jog a szórakozáshoz. Talán le lehet fékezni a bulinegyedet, de hatóságilag átalakítani lehetetlen. A budapestiek és az ide érkező turisták is igénylik az éjszakai szórakozást, így nincs más út, mint elismerni azt a nagyvárosi élet fontos értékeként, és segíteni a legkevésbé zavaró lebonyolítását.

Szép, nyári nap. Nagy menetben van az időjárás, a következő napokban lesz kánikula és lehűlés is, de ma pont normális lesz.