Hazaáruló újságíró, zaklató polgármester, és már megint a korona

napindító
2020 július 10., 03:35

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

A koronavírus megmutatta, hogyan lehet politikai fegyver egy gyógyszerből. Hónapok óta világos, hogy a hidroxiklorokin nem hatékony a koronavírus ellen, Trump most mégis újra felkapta a témát. Bolsonaro brazil elnök pedig megüzente az embereknek: aki velem van, ezt szedi!

Koronavírusos lett egy ukrán vendégmunkás a Győr-Moson-Sopron megyei Ravazdon. A szálláshely többi lakója mostantól csak a munkavégzés idejére hagyhatja el lakóhelyét.

Koronavírusos lett a győri Audi egyik alkalmazottja. Egyelőre nem tud több fertőzött alkalmazottról a cég, és senki másnak nem kellett karanténba vonulnia.

Péntektől nem kell karanténba mennie azoknak, akik Magyarországról Angliába utaznak. És a skót kormány is így döntött.

Feszülten figyeli a közvélemény a hazaárulással vádolt orosz újságíró ügyét, amennyire hagyják neki. Ivan Szafranov védőügyvédeit még a nyomozati anyag közelébe sem engedik. A nyilvánosság teljes kizárásával zajlik majd az ügy bírósági szakasza is.

Zaklatással vádolhatták Szöul polgármesterét, akit holtan találtak egy erdőben. Park Vonszun ellen volt titkárnője tehetett panaszt. Koreát megrázta a politikus halála, aki az elnökségre is esélyes volt.

A Trump Tower elé festették fel a Black Lives Matter-feliratot. New York polgármestere is részt vett a festésben.

Felrobbant egy teherautó, miközben tűzijátékokat szállított el egy felrobbant gyárból Törökországban. Épp megsemmisíteni vitték az épen maradt robbanóanyagot. A robbanásban három török katona életét vesztette.