Családbarát golfpálya orosz zsoldosokkal

napindító
2020 július 30., 03:49

Iratkozz fel a 444 rendkívüli hírlevelére! Minden reggel elküldjük egy ilyen levélben, hogy mit érdemes tudni Magyarországról és a világról.

* indicates required

Észvesztő labirintusba kerülhet, aki külföldről hazatérve kiszabadulna a karanténból. Negatív teszttel elvileg kiengednek a karanténból, de van, akinek ez így is tíz napba telt. Bürokratikus buktatók, ellentmondásos információk és jó esetben is egy hét bezártság várhat a hazaérkezőkre.

Jogvédők hozták ki a börtönből a fogyatékkal élő fiatalt, akit őrizetbe sem szabadott volna venni. A kétségbeesett család hetekig nem tudta, hol van a fiuk, aztán kaptak egy levelet a börtönből. A magyar rendszer hiányosságai miatt nincs rá garancia, hogy mással nem történhet meg ugyanez.

Családbarát golfpálya: Orbán Viktor apja nem akar nyerészkedni Mészáros Lőrincen. Papíron nem jár jól Orbán Győző, de nem akarja megsarcolni az ország leggazdagabb emberét a közös golfbizniszben.

Szerdán percenként meghalt egy amerikai koronavírusban. Világszerte közben 17 millió regisztrált fertőzöttnél és 666 ezer halálesetnél tartunk.

Donald Trump most éppen egy démonspermáról hablatyoló kuruzsló orvosi tanácsait osztogatja. Trump promójának köszönhetően a videó pár óra alatt több tízmillió emberhez jutott el, hiába törölte szinte azonnal az összes nagy közösségi oldal a veszélyes hülyeséget.

Elszabadult a vírus Bolíviában, rendőrök keresik a holttesteket. Az egészségügyi rendszer nem bírja a terhelést, több száz rendőr is megfertőződött.

Facebook-posztok miatt tartóztattak le hongkongi diákokat az új nemzetbiztonsági törvény alapján. Elszakadási törekvésekkel vádolják őket.

Orosz zsoldosokat tartóztattak le Fehéroroszországban, miután az elnök arról beszélt, hogy külföldi katonák akarják megpuccsolni. Első ránézésre az év egyik nagy világpolitikai botránya, hogy a Putyinhoz köthető magánhadsereg megjelent Minszkben. De a sztori ennél jóval csavarosabb lehet.