Elszabadult a vírus Bolíviában, rendőrök keresik a holttesteket

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egyre súlyosabb a bolíviai járványhelyzet, az elmúlt héten óránként három ember halt bele a koronavírus okozta betegségbe, írja a Reuters. Április óta 3300 holttestet találtak a rendőrök csak La Pazban és El Altóban, 80 százalékuk valószínűleg a fertőzés áldozatának tekinthető.

A dél-amerikai országban óriási terhekkel szembesült az egészségügyi rendszer, a rendőrséget is a szakemberhiány miatt kellett jobban bevonni. Megfelelő védőfelszerelés híján eddig 527 rendőr fertőződött meg, egy rendőrségi vezető elmondása szerint sokan a saját kollégáik holttestét kénytelenek cipelni. Esetenként az utcán is halottakra bukkannak, nemrég pedig egy kiskorú is a betegség áldozatául esett. 

A járvány miatt nemrég a választások elhalasztásáról is döntöttek, ami miatt tömegtüntetést tartottak El Altóban. 

Tüntetés július 28-án a választások elhalasztása miattFotó: Marcelo Perez Del Carpio/Anadolu Agency via AFP

Hivatalosan több mint 72 ezer fertőzöttet azonosítottak eddig a 11,5 milliós országban, a regisztrált halálozások száma pedig 2700. Más országokhoz hasonlóan valószínűleg mindkét adat elmarad a valóságostól. 

Bolíviában több kormánytag is megfertőződött már, miközben a törvényhozás arra biztatja a koronavírusos betegeket, hogy kezeljék magukat mérgező, ipari fehérítővel.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó