Az Orbán-módszer: megvan a tökéletes trükk, amivel vissza lehet vágni BÁRMILYEN kritikára

gógyi
2021 július 09., 17:02

Vannak a kisemberek, akik úgy viselik a kritikát, hogy hüppögve, könnyek között kérik a bizalmat:

link Forrás

És van az igazi Bajnok, aki ha valaki valamit külföldről ugat, akkor fölveszi a gúnyáját, odabattyog, és kacag egy jót a balfácánokon:

Ne becsüljük alá annak a jelentőségét, hogy Orbán Viktor elment kormánykritikusnak mondott újságokat venni!

Ez a technika – mármint hogy a „diktátor” leereszkedett a várból az egyszerű nép közé, hogy bebizonyítsa, nem „diktátor”, majd kiröhögte a pár megmaradt újságot, ami még nem az övé (miközben az ötből kettőt az ő emberei finanszíroznak az általa diktált játékszabályok szerint) – gyakorlatilag az élet minden területén működhet.

A kormány figyelmébe ajánlunk még néhány fifikás, gógyis cselvetést, amivel felpeckelhetik a brüsszeli bürokraták fennhordott orrát.

Vád: A melegeket támadja az új törvény

link Forrás

Védelem: Szemben Csecsenfölddel, ahol köztudottan nincsenek homoszexuálisok – mert egyrészt ott az emberek normálisak, másrészt ha lennének, már nem lennének – Magyarországon semmilyen hátrányt nem szenvedhetnek a nem ciszhetero fehér férfiak, nincs itt semmiféle homofób törvény.

Mi sem bizonyíthatná ezt jobban, mintha az amúgy meséket idézően férfias miniszterelnök odamenne egy homoszexuális emberhez, és a kamerák kereszttüzében mutatná, hogy nem kell félnie a buzinak, nem fogja megütni, élhet nyugodtan, amíg tudja, hol a helye. (Egyébként elmondások szerint sok fideszesnek van Pride-ellenes meleg barátja.)

Vád: Ellopták az állami földeket

A fideszes Lázár János egy kövön állva magyaráz a Telexnek, hogy jól érzi magát a föld szélén
photo_camera A fideszes Lázár János egy kövön állva magyaráz a Telexnek, hogy jól érzi magát a föld szélén Forrás: Telex

Védelem: Amikor valami bizonytalan nemi identitású (persze – mint bemutattuk – nem lenne ezzel semmi baj!) hollandus (Hajrá Csehország!) azzal támadja, savazza, sarazza, sőt bélsarazza a Magyar Embereket, hogy itt kormányközeli emberek üzemszerűen privatizáltak maguknak állami földeket gyanúsan tisztességtelen árveréseken, akkor egyszerűen oda kell menni a jó, büdös, zsíros magyar anyaföldre, és meg kell mondani, hogy (Gyurcsány óta) a kutya nem lopta el a földet, hát most is pontosan ott van, ahol ezer éve.

Vád: A magyar politikában elnyomják a nőket

A harmadik Orbán-kormány
photo_camera A harmadik Orbán-kormány Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Védelem: Amikor Magyarországot azzal vádolják, hogy a magyar nők az EU-ban tök utolsók a kormánytagok és a képviselők között, mert a politikában elnyomják őket, akkor elég lenne odaállni a takaros kis felcsúti otthonba, és megmondani, hogy: „Dehogy nyomjuk el mi a nőket a Fidesz-KDNP-ben! A feleségem is olyat csap rám a fakanállal, ha én a konyhában okoskodni kezdek…” (Bár valami hasonlóval már az asszonyverő Balogh József is kísérletezett, amikor egy interjún maga mellé ültette a feleségét, hogy megvédje.)

Vád: Magyarország nem fogadja be a menekülteket

Védelem: Egyrészt nincs rá szükség, mert már ezt is büszkén vállalja a kormány, másrészt ha nagyon kell mutatni egy Igazi Menekültet, itt van (balra):

Orbán a Parlamentben fogadja Gruevszkit 2015. november 20-án.
photo_camera Orbán a Parlamentben fogadja Nikola Gruevszkit 2015. november 20-án. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Anadolu Agency

Vád: Elüldözték a CEU-t

Védelem: Na jó, itt nincs mit mondani, a Fidesz-KDNP magától kitalálta, és azóta is azt mondja, hogy a már Bécsben működő CEU nem is ment el Budapestről, hiszen ott van a Nádor utcában a Közép-európai Egyetem épülete.

A CEU épülete Budapesten, 2017-ben.
photo_camera A CEU épülete Budapesten, 2017-ben. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Vád: A kormány minden alap nélkül sorosozza az ellenségeit

Védelem: Megnéztük volna a becstelen brüsszeli bürokraták meg a béna bunkó baloldal ballibbant pofáját, ha mondjuk a Fidesz-KDNP nem azzal lehetetleníti el a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának munkáját, hogy bojkottálja az üléseit, hanem odamegy, és nyílt ülésen hallgatják meg, hogyan hálózta be egész Magyarországot a Soros-maffia. Leesne az állunk attól, amit ott hallanánk.

link Forrás

Ezt a szemléltető módszert olyan kézenfekvő esetekben, mint amikor 1300 befogadott kopt menekültet kellett volna megmutatni, vagy amikor a járvány csúcsán durván le voltak terhelve a kórházak, Orbán sajnos nem alkalmazta. (Címlapkép: Botos Tamás Orbán Viktor Facebook-profilképe alapján)