Egy poszt, amiből kiderül, milyen a fiatal fideszesek hatalomfelfogása

képzavar
2021 augusztus 24., 11:17
comments 10

Uborkaszezonban még a Fidesz is nehezen talál megfelelő ellenséget. Most például a Fidelitasnak sikerült ezt posztolnia:

photo_camera Forrás: Fidelitas/Facebook

Arról a Kis Jánosról van szó, akit a rendszerváltáskor azért ütöttek gumibottal, mert megpróbálta kimenteni a rendőrök közül Orbán Viktort, és aki 2006-ban, az őszödi beszéd kiszivárgása után felszólalt Gyurcsány Ferenc ellen is.

Az már nem újdonság, hogy valaki csak azért lesz Gyurcsány Ferenc embere, mert nincs Orbánék fizetési listáján, és kifejezi nemtetszését egyes kormányzati intézkedések ellen. Mondjuk Schmidt Mária legalább úgy őrjöng amiatt, hogy Kis János nem ízig-vérig fideszes, hogy legalább tudja róla, kicsoda.

Sárdi Anna, Büky Dorottya és Kis János, az SZDSZ első elnöke sajtótájékoztatót tart az önkormányzati választások eredményének kihirdetése után a párt Mérleg utcai székházában 1990 október 14-én.
photo_camera Sárdi Anna, Büky Dorottya és Kis János, az SZDSZ első elnöke sajtótájékoztatót tart az önkormányzati választások eredményének kihirdetése után a párt Mérleg utcai székházában 1990 október 14-én. Fotó: Szalay Zoltán/Fortepan

Az viszont már egészen újszerű, ahogy a Fidelitas leírja, milyen az, amikor valaki három fideszes kétharmad után is hatalmon tud maradni. Azt sikerült felhozni az 1980-as évektől kezdve aktív oktatói és tudományos tevékenységet folytató Kis János filozófussal szemben, hogy 1992 óta a CEU-n tanított.

A Fidelitas tehát azt értelmezi úgy, hogy valaki hatalmon van, hogy volt egy végzettségének megfelelő állása egy egyetemen, amit egyébként a fiatal demokraták pártja elüldözött az országból, így most nincs is ott kurzusa.

Hogy ezen felül hogyan lesz Gyurcsány Ferenc embere az, aki már 2002-ben, Gyurcsány színre lépése előtt kilépett az SZDSZ-ből – mert szerinte a párt rossz koalíciós szerződést kötött az MSZP-vel, aminek a miniszterelnökéről kiderült, hogy III/II-es ügynök volt –, és felhagyott az aktív politizálással, szintén jó kérdés. Illetve rossz kérdés, mert józanul átgondolva a válasz: sehogy.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.