Még tovább nőtt az üzemanyaghiány Londonban, de az ország több részén már csillapodik a benzinpánik

energia
2021 október 02., 17:24
comments 1

Skóciában, Észak-Angliában és Anglia középső részein jelentősen javult a benzinkutak üzemanyagellátása és csökkent a pániktankolás, de Londonban és Délkelet-Angliában viszont még az eddigieknél is rosszabb a helyzet - jelentette be a brit Üzemanyag Kiskereskedők Szövetségének elnöke. Az utóbbi helyeken „nagyon nagy a probléma”, mondta Brian Madderson. A szövetség az Egyesült Királyság 8300 benzinkútjából kb. 5500-at képvisel.

Benzinkút Londonban 2021. szeptember 29-én.
photo_camera Benzinkút Londonban 2021. szeptember 29-én. Fotó: HASAN ESEN/Anadolu Agency via AFP

Az ország olajfinomítóiban van elég üzemanyag, de továbbra sincs elég kamionsofőr a kiszállításához. A brit kormány kedden készenlétbe helyezte a hadsereget, hogy segíthessenek enyhíteni az ellátási problémákon, a hadsereg 200 tagja - köztük 100 sofőr - hétfőn kezdi meg a munkát. Madderson üdvözölte a lépést, de szerinte ennek nagyon korlátozott lesz a hatása, mivel nem lesznek képesek nagy mennyiséget szállítani.

„Priorizálni kellene a szállítmányokat, és különösen a független benzinkutakra kellene vinni az üzemanyagot, melyek a londoni és délkelet-angliai lakókörzetekben vannak” - mondta. Arra is figyelmeztetett, hogy időközben emelkedtek a nemzetközi olajárak, tehát az, hogy drágább lesz tankolás, nem nyerészkedés miatt történik.

A kormány pénteken azt is bejelentette, hogy márciusig érvényes vízumot kapnak azok a kamionsofőrök, akik azonnal készek az Egyesült Királyságba menni dolgozni. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.