Még tovább nőtt az üzemanyaghiány Londonban, de az ország több részén már csillapodik a benzinpánik

energia
2021 október 2., 17:24
comments 1

Skóciában, Észak-Angliában és Anglia középső részein jelentősen javult a benzinkutak üzemanyagellátása és csökkent a pániktankolás, de Londonban és Délkelet-Angliában viszont még az eddigieknél is rosszabb a helyzet - jelentette be a brit Üzemanyag Kiskereskedők Szövetségének elnöke. Az utóbbi helyeken „nagyon nagy a probléma”, mondta Brian Madderson. A szövetség az Egyesült Királyság 8300 benzinkútjából kb. 5500-at képvisel.

photo_camera Benzinkút Londonban 2021. szeptember 29-én. Fotó: HASAN ESEN/Anadolu Agency via AFP

Az ország olajfinomítóiban van elég üzemanyag, de továbbra sincs elég kamionsofőr a kiszállításához. A brit kormány kedden készenlétbe helyezte a hadsereget, hogy segíthessenek enyhíteni az ellátási problémákon, a hadsereg 200 tagja - köztük 100 sofőr - hétfőn kezdi meg a munkát. Madderson üdvözölte a lépést, de szerinte ennek nagyon korlátozott lesz a hatása, mivel nem lesznek képesek nagy mennyiséget szállítani.

„Priorizálni kellene a szállítmányokat, és különösen a független benzinkutakra kellene vinni az üzemanyagot, melyek a londoni és délkelet-angliai lakókörzetekben vannak” - mondta. Arra is figyelmeztetett, hogy időközben emelkedtek a nemzetközi olajárak, tehát az, hogy drágább lesz tankolás, nem nyerészkedés miatt történik.

A kormány pénteken azt is bejelentette, hogy márciusig érvényes vízumot kapnak azok a kamionsofőrök, akik azonnal készek az Egyesült Királyságba menni dolgozni. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt