Leplezetlenül építi ki Orbán a 2022-es választás eredményére fittyet hányó hatalmi hálózatát

POLITIKA
2021 október 16., 12:58
comments 23
  • Történjen bármi a jövő évi választáson, Orbán emberein már köt a cement, ami rögzíti őket a legfontosabb poziciókba
  • Gyengén leplezett színjátékkal távozott a médiahatóság éléről Karas Monika elnök, hogy még a választások előtt a Fidesz kinevezhessen a helyére valakit 9 évre
  • A kormányoldalnak most jutott eszébe az is, hogy egyértelművé tegye: a 2028-ig kinevezett legfőbb ügyész leváltásához kétharmados többség kell
  • Orbán kezére játszik az is, hogy még télen államfőt kell választania a mostani Országgyűlésnek 5 évre

„A képviselő úr előbb itt volt, most azonban nem látjuk a teremben. A kollégám kiment megnézni a folyosón. Kis türelmet kérek! Nincs a folyosón? (Közbeszólás: Nincs.) Nincs. Sajnos, akkor elkezdjük”.

A KDNP-s Vejkey Imre, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának elnöke kereste így október 5-én Molnár Gyula MSZP-s képviselőt. Molnár ugyanis benyújtott egy módosítást az alaptörvényhez, amivel azt akarta elérni, hogy jövőre már az új összetételű, „a választók aktuális akaratát tükröző" országgyűlés válasszon köztársasági elnököt a lejáró mandátumú Áder János helyére.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.