Rogán Antal karácsonya, Mészáros Lőrinc könnyei és a Mein Kampf vonzereje – podcast a 444 új könyveiről

  • Rendeld meg új könyveinket csomagban, és nézz szét a 444 webshopban
  • Ha nálunk veszel karácsonyi ajándékot, azzal a szabad sajtót is támogatod!

Mi a közös a müncheni sörpuccsban és egy felturbózott Zastavával egy fekete lyuk felé száguldó orosházi autószerelőben, az I. világháború utáni Németországban és Kecskemét-külsőben a koszovói bombázások alatt, vagy a Mein Kampfban és a Mercedesében zokogó Mészáros Lőrincben? Nem sok, azon kívül, hogy ilyen témákról adott ki a 444 két könyvet az év végén. Az egyik ilyen A tiltott könyv, Ewoud Kieft holland történész könyve a Mein Kampfról és annak születéséről, a másik pedig kollégám, Sarkadi Zsolt novelláskövete, A banánujjú ember.

A Belső kör tagjainak a hét elején tartottunk egy online eseményt, ahol erről a két könyvről beszélgettünk élőben Herczeg Márkkal, aki interjút készített Ewoud Kiefttel a könyvéről és Sarkadi Zsolttal személyesen. Ezt a beszélgetést most vágatlan videó és enyhén vágott podcast verzióban is közzé tesszük.

A könyvek megvásárolhatók a 444 webshopjában. Herczeg Márk interjúját itt lehet elolvasni, az adásban pedig szóba kerül még két cikke, egyik a fasiszta hazugságok természetrajzáról, egy másik pedig diktátorok könyveinek elemzéséről. Sarkadi Zsolt az adásban több novellát is felolvas, de akit még ez sem győzött meg, az olvashat itt egyet Rogán Antal karácsonyáról, egyet Mészáros Lőrinc megpróbáltatásairól, egyet pedig egy furcsán végződő margitszigeti futásról.

A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt