Koronavírus-számok Magyarországon 1/20/2022
Elhunytak + 71 Σ 40 757
Kórházban + 28 Σ 2 673
Fertőzöttek + 15 526 Σ 1 385 500
Tesztek + 40 505 Σ 9 612 654
Oltottak + 2 238 Σ 6 325 143
A legújabb trendek

Magyarországra is megérkezett az influenza és a COVID-19 szerelemgyereke, a „flurona”

január 3., hétfő 15:12
16
PCR-tesztek elemzése egy liege-i laborban Fotó: Valentin Bianchi/Hans Lucas via AFP

Közleményben számolt be róla az első magyar omikron-megbetegedést regisztráló Neumann Labs, hogy Magyarországon már két betegnél is kimutatták a koronavírus és az influenza kettős fertőzését, a „fluronát”, amit elsőnek virológusok Izraelben azonosítottak a napokban.

A Neumann Labs szerint mindkét azonosított magyar fluronás beteg 30 év alatti.

A labor azt írja, hogy mostantól a náluk vizsgált pozitív teszteken minden COVID-19 PCR teszt mellett ingyen elvégezi az influenza-vizsgálatot is, hogy adott esetben kimutathassák az influenzával együttes jelenlétét is a koronavírusnak.

„ (...) A tudósok eddig is hangsúlyozták, hogy a két vírus akár egyszerre is elkapható, és ebben az esetben akár súlyosabb lefolyású lehet a megbetegedés, és jelentősen nagyobb esély is lehet a halálos kimenetelre. Tömegesen szerencsére eddig ez nem fordult elő, de az már biztos, hogy az egészségügyi és diagnosztikai ellátásnak fel kell készülnie, hogy lesznek kettős fertőzött esetek is. Nálunk jelenleg napi 4-5 influenzás esetet találunk, de az influenza-járvány még el sem kezdődött, és az omikron gyors terjedése miatt az ötödik hullám is valószínűsíthető” – áll Nyíri Miklós, a Neumann Labs ügyvezetőjének nyilatkozata a közleményben.

A közlemény arról is beszámolt, hogy a Neumann Labsben vizsgált pozitív minták 78 százaléka már az omikron-variánst tartalmazza.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt