Lézerrel és hangszórókkal próbálják elüldözni a varjakat egy kaliforniai városból

ÁLLAT
2022 január 20., 12:58
comments 3

Miután minden este ezernél is több varjú lepi el a kaliforniai Sunnyvale-t, a lakóknak elege lett a károgásból és a guanóból. Állítólag ez már évek óta probléma. Larry Klein polgármester megelégelte a dolgot, és megihlette a szomszédos város, Palo Alto, ahol szintén gondot okoztak a madarak. Most Sunnyvale-ben is zöld színű lézermutatókkal és nagy teljesítményű hangszórókkal próbálják meg elüldözni a varjakat a belvárosból, ahol már nem lehet tőlük normálisan teraszon enni és sétálni. A hangszórókból pedig veszélyben lévő varjak károgását játsszák, hogy távozásra bírják a rajt. Korábban egy sólyommal is próbálták elriasztani őket, ennél agresszívabb módszerhez viszont nem folyamodnának.

Varjú, antenna.
photo_camera Varjú, antenna. Fotó: ATTA KENARE/AFP

A hidegebb hónapokban, amikor nem költenek, a varjak szeretnek nagy csapatokba gyűlni és vonzza őket a városi autóutak és házak között összegyűlő melegebb levegő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.