Miről beszélünk, ha a szerelemről beszélünk

FILM
2022 január 20., 20:07
comments 2

Szerelemről igazán jó filmet nagyon nehéz úgy forgatni, hogy ne legyen szirupos, blőd, közhelyes vagy túl drámai, és ennek fényében A világ legrosszabb embere minden túlzás nélkül csodálatos film. Ráadásul nemcsak a szerelmi szálat, hanem az önálló élet elkezdésével járó bizonytalankodást is elég pontosan mutatja be, szóval Joachim Trier rendező tulajdonképpen dupla bravúrt hajtott végre. Mindezt olyan finom eszközökkel, hogy hosszan kellett gondolkodnom azon, hogyan is érte ezt el. Hát semmi extra!

Mert ebben a történetben tényleg az égvilágon semmi különleges nincs: a huszas éveiben járó Julie (Renate Reinsve) nagy erőkkel próbál rájönni, hogy mihez kezdjen magával, és megtalálni azt, hogy kinek az oldalán hajtsa végre a felnőtt élet nevű mutatványt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.