Példátlan dolog zajlik az országban: tanárok százai tagadják meg a munkát polgári engedetlenségből, így tiltakozva a kormány szerintük alaptörvényt sértő rendelete ellen. A rendelet ugyanis, mondják a tanárok, lényegében ellehetetlenítette, hogy sztrájkkal gyakoroljanak nyomást a munkaadójukra, magasabb béreket és jobb munkakörülményeket követelve.
A podcast mai adásában két, a polgári engedetlenséget szervező tanárral, Tóth Viktorral, a Kőbányai Szent László Gimnáziumból és Mahler Attilával a Berzsenyi Dániel Gimnáziumból, valamint Szász Zsófiával, a 444.hu újságírójával beszélgetünk arról, hogy miért és hogyan is indult ez a polgári engedetlenségi hullám, mit szeretnének elérni a tanárok és milyen reakciókra számíthatnak a kormány és a közvélemény részéről. És az is kiderül, hogy milyen hatása volt Zsófi tanársztrájkról készült videójának ahhoz, hogy elindulhatott a polgári engedetlenségi mozgalom.
A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán, valamint a 444 Youtube csatornáján.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.