A kormány sztrájkrendelete volt az utolsó csepp a tanárok poharában

podcast
2022 február 26., 13:03

Példátlan dolog zajlik az országban: tanárok százai tagadják meg a munkát polgári engedetlenségből, így tiltakozva a kormány szerintük alaptörvényt sértő rendelete ellen. A rendelet ugyanis, mondják a tanárok, lényegében ellehetetlenítette, hogy sztrájkkal gyakoroljanak nyomást a munkaadójukra, magasabb béreket és jobb munkakörülményeket követelve.

A podcast mai adásában két, a polgári engedetlenséget szervező tanárral, Tóth Viktorral, a Kőbányai Szent László Gimnáziumból és Mahler Attilával a Berzsenyi Dániel Gimnáziumból, valamint Szász Zsófiával, a 444.hu újságírójával beszélgetünk arról, hogy miért és hogyan is indult ez a polgári engedetlenségi hullám, mit szeretnének elérni a tanárok és milyen reakciókra számíthatnak a kormány és a közvélemény részéről. És az is kiderül, hogy milyen hatása volt Zsófi tanársztrájkról készült videójának ahhoz, hogy elindulhatott a polgári engedetlenségi mozgalom.

A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán, valamint a 444 Youtube csatornáján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.