„Húzzatok a picsába” – üzente rovásírással egy táblán Nagy Blanka a Békemeneten

béke
2022 március 16., 10:08
comments 26

Szily László kollégám a Békemeneten lefotózott egy nőt, aki rovásírásos táblát tartott fel:

photo_camera Fotó: Szily László/444

Azóta kiderült, hogy a volt momentumos Nagy Blanka volt az, és a felirat (balról jobbra olvasva) azt jelenti:

„Húzzatok a picsába❤”

Nagy Blanka az Instagramon így írta le az akcióját: „Unirónikusan elmenni a Békemenetre, kiírni rovásírással, hogy Húzzatok a picsába és mindenkinek azt mondani, hogy az van ráírva, hogy Orbán az egyetlen.”

Az üzenet Ukrajna melletti kiállás: az Ukrajna elleni orosz agresszió második napján bejárta a világsajtót a hős ukrán határőrök története, akik az aprócska fekete-tengeri Kígyó-szigetet védve szó szerint azt üzenték az őket fegyverletételre felszólító orosz hadihajónak, hogy: „Orosz hadihajó, húzz a faszba!” (Később kiderült, hogy a határőröket fogságba ejtették.)

Amikor 2018 végén országos tüntetések zajlottak a túlóratörvény ellen, egy kecskeméti demonstráción Nagy Blanka bajszos fasznak nevezte Áder Jánost a törvény aláírása miatt, és azt javasolta: „álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát”.

link Forrás

A fideszes média neki is ment, a 18 éves kiskunfélegyházi gimnazistát Bencsik András leribancozta, Bayer Zsolt „kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt, kis prolinak” nevezte, a Pesti Srácok fotósa még a szoknyája alá is befotózott, a Ripost, a Lokál és az Origo pedig elkezdte terjeszteni, hogy nagyon rossz tanuló.

Marsi Anikó a TV2 esti híradójában drámai hangon beolvasta: „félévkor több tárgyból is éppen hogy megkapta a 2-est, emellett tele van 1-esekkel és 2-esekkel az ellenőrzője”. Ez nem volt igaz, Nagy Blanka meg is nyerte a helyreigazítási pereket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.