Beült Mészáros Lőrinc bankjának felügyelőbizottságába az Index tulajdonosa

Média
2022 április 05., 19:15
comments 3

2022. április 4-étől 2025. december 31-ig tartó időszakra Nagy Andort, Hornung Ágnes Annát, Bánkuti Erzsébet Beátát, Járai Zsigmondot, Valkó Mihályt és Vaszily Miklóst az MKB Bank felügyelőbizottsági tagjává választották - idézi a Portfolio az bank keddi közleményét. Az utolsóként említett Vaszily Miklós sok minden volt már az utóbbi 12 évben, médiakarrierje során egyre többször működik együtt Mészáros Lőrinccel:

Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója (jobbra) a rádiós piacról rendezett pódiumbeszélgetésen a Music Hungary zeneipari konferencián az egri Bolyki pincészetben 2017. június 1-én.
photo_camera Vaszily Miklós mikrofonnal a kezében Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

A Direkt36 nemrég mutatott be egy hangfelvételt arról, ahogy az Index jelenlegi főszerkesztője azt taglalja, hogyan kaptak pénzt Mészáros Lőrinctől, ezért pedig nem mászhatnak bele Mészáros Lőrincbe és Várkonyi Andreába.

link Forrás

A Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó MKB Bank a felcsúti milliárdos köré szerveződő bankholding fontos tagja lehet. Egyébként ez a bank adott 4,1 milliárd forint hitelt a francia szélsőjobb elnökjelöltjének, Marine Le Pennek a kampányára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.