Már a Call of Duty-ban is szigorúbban ellenőrzik a fegyverviselést mint egyes amerikai államokban

TECH
2022 június 21., 10:41
comments 1
Call of Duty gameplay / legálisan birtokolt fegyver a kézben
photo_camera Call of Duty gameplay / legálisan birtokolt fegyver a kézben Fotó: YT / screenshot

Kreatív módon lép fel az Activision videójáték-kiadó, a világ egyik legnépszerűbb FPS-játéka, a Call of Duty fejlesztője a csalók ellen: szó szerint elveszi a fegyvereiket - írja az Engadget nyomán a hvg.hu.

Egy komplett rendszert fejlesztett le a vállalat, aminek célja, hogy figyelje és lefülelje az online játékban különböző trükkökkel csalni próbáló játékosokat.

A Ricochet névre elkeresztelt rendszer észleli, ha valaki megszegi a játékszabályokat, és egész egyszerűen lefegyverzi a játékost, aki innentől kezdve nemcsak lőfegyvereket nem használhat, de puszta kézzel védekezni sem tud, így hamar az ellenfelek céltáblájává válik.

A fejlesztők szerint, ahogy azt írják vonatkozó bejegyzésükben, valószínűleg az ilyen lefegyverző videókról nem készülnek majd olyan népszerű klipek a videómegosztókra mint amikor valakinek nagyon megy a mészárlás a játékban, pedig felbecsülhetetlen látvány, amikor a csalók észlelik, hogy hirtelen védtelenek lesznek a pofonokkal és lövegekkel szemben.

A lefegyverzés csak egy eszköz a sok közül, amit a csalókkal szemben alkalmaznak a Ricochet fejlesztői.

Enyhébb intézkedésnek számít például a Damage Shield, amely csökkenti a csalók által fair játékosoknak okozott sérülések és veszteségek nagyságát. Amikor ezt felfedezi a támadó, nem csak azt látja, hogy a másikat nehezebb megsebezni, és pazarolja a lőszert, de rádöbben arra is, hogy lebukott csalásával. Hasonló technológia a Cloaking: ha a csaló egy fair játékosra lő, utóbbi egyszerűen láthatatlan lesz számára.

Az Activision közlése szerint a rendszer alaposan lecsökkentette a csalók számát, bár egyes fanatikusabb csoportokkal szemben továbbra is zajlik a hajtóvadászat. Április vége óta az Activision több mint 180 000 játékost tiltott ki mind a Call of Duty: Vanguard, mind a Call of Duty: Warzone esetében a Ricochet-rendszer használata nyomán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.