Műholdképeken is látszik, mennyire kiszáradt Magyarország

klímaváltozás
2022 augusztus 11., 07:19

Azt, hogy Magyarországot is súlyosan érinti az aszály, ami miatt kétszer annyi szabadtéri tűz keletkezett, mint tavaly, égett az erdő a Bükkben és a Kiskunságban is, a magyar tavak és folyók vízállása pedig negatív rekordokat döntöget, mi is bemutattuk már július végén.

Most viszont az Időkép is közzétett Facebookon egy műholdképet egy évvel ezelőttről, illetve a mostani állapotról, amelyen jól látszik, hogy látványosan kevesebb a zöld terület, azokat már csak a hegyekben vagy a folyók mentén lehet megtalálni.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.