Nagyot ígér a kormány Brüsszelnek, időt nyerhet vele, és az idő pénzt is érhet

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
szeptember 8., csütörtök 4:07
35
  • Egyre nagyobb vállalásokat tesz a magyar kormány, csak hogy hozzáférhessen az EU-s pénzekhez.
  • Két héten belül meg kellene győznie az Európai Bizottságot, hogy ne akarjon pénzt elvonni az EU-s támogatásokból, és aztán két hónapon belül a helyreállítási tervet is el kellene fogadtatnia.
  • Az Európai Bizottság tíz év jogállamisági vitája után először van olyan helyzetben, hogy érdemi változtatásokat kényszerítsen ki a magyar kormánytól.
  • A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a Bizottság nem engedi ki a magyar kormányt a pénzmegvonás fenyegetése alól, de ad még időt a megígért reformok bevezetésére.

Bóka János államtitkár már egy hete Brüsszelben tárgyalt, amikor szerdán csatlakozott hozzá Varga Judit igazságügyi miniszter, hogy tovább egyeztessen a feltételességi mechanizmusról az Európai Bizottság embereivel. Közben Ágostházy Szabolcs államtitkár is folyamatos ingázással töltötte az elmúlt heteket a magyar és a belga főváros között, hogy az új magyar helyreállítási terv (RRP) utolsó részleteit is tisztázza a bizottságiakkal. A tárgyalásokat követő forrásunk szerint "a magyar kormány tisztviselőinek ki lett adva, hogy szerezzék meg az újjáépítési alapban lévő pénzt".

Mechanizmus, terv, pénz

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt