Továbbra is kirúgással fenyegető leveleket kapnak a polgári engedetlenkedő pedagógusok

oktatás
szeptember 29., 16:39
comments 11

A jelek szerint a korábbihoz hasonló egyenszöveggel reagálnak a tankerületek arra, hogy számos pedagógus időről időre megtagadja a munkát, tiltakozva az alacsony fizetések és a rossz minőségű oktatás ellen.

photo_camera Polgári engedetlenség szeptember elején Fotó: Bankó Gábor/444

Egy budapesti általános iskola tanára több levelet megosztott a Facebookon, amelyekben a fenntartó figyelmeztette, hogy ha folytatja a polgári engedetlenséget, az „a közalkalmazotti jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségének szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének minősül, és alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre.” Magyarán kirúghatják.

Így jártak az érdi pedagógiai szakszolgálat tiltakozó munkatársai is, akik hétfőn nem vették fel a munkát. A nekik címzett levélben az is szerepel: „(...) A fejlesztések, szakszolgálati tevékenységek elmaradása pedig korlátozza a tanuló fejlesztéshez, terápiához való jogát”.

A szakszolgálat egyik dolgozója így reagált: „Még arra sem vették a fáradságot, hogy megnézzék, aznap mit is kell dolgoznunk konkrétan. Ugyanis még nincsenek terápiák, azok októberben kezdődnek, szeptemberben szűréseket végzünk.”

Eddig egy esetről tudni, amikor az engedetlenkedés komolyabb következményekkel járt. A miskolci Herman Ottó Gimnáziumban felmentették az igazgatóhelyettest, mert a tankerület szerint vezető beosztása ellenére élére állt a polgári engedetlenségnek. Dezsőfi György elmondása szerint ő csak részt vett a tiltakozásban, mindenesetre azóta kollégái és a diákok is tüntettek mellette.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt