Kibertámadás érte Lengyelország és Szlovákia parlamentjét

külföld
2022 október 28., 05:13
comments 2

Kibertámadás érte a varsói és a pozsonyi parlamentet - jelentették be helyi illetékesek. A lengyel szenátus egyik szóvivője arról számolt be, hogy a támadást több irányból hajtották végre, köztük Oroszországból is. A szóvivő szerint

a kibertámadás összefüggésben állhat azzal, hogy a varsói felsőház szerdán megszavazta azt a határozatot, amely terrorista rezsimmé nyilvánította az orosz kormányt.

Grendel Gábor, a szlovák parlament alelnöke úgy nyilatkozott, hogy a törvényhozás teljes számítógépes hálózata megbénult, és a szavazórendszert is érintette a kibertámadás, ezért a tervezett szavazásokat is el kellett halasztani és a parlament ülését berekesztették. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.