Megvan Vitézy Dávid utódja, Nagy Bálint lehet az új közlekedési államtitkár

POLITIKA
2022 november 22., 18:42
comments 6

Megvan a múlt héten lemondott közlekedési államtitkár, Vitézy Dávid utódja: pozícióját Keszthely korábbi polgármestere, a jelenlegi beruházási államtitkár Nagy Bálint veheti át, értesült kormányzati forrásokra hivatkozva a Telex.

Nagy Bálint ellen január végén eljárás indult, amiért évekig különböző gazdasági társaságok felügyelőbizottsági és igazgatósági tagjaként is díjazást kapott - annak ellenére, hogy az önkormányzati törvény ezt tiltja. A politikus azután mondott le a céges megbízásairól, hogy a 24.hu rákérdezett az összeférhetetlenségre.

photo_camera Forrás: Nagy Bálint/Facebook

A volt közlekedési államtitkár egy Facebook posztban jelentette be a távozását egy héttel ezelőtt, mondván, hogy mivel Palkovics László miniszter lemondásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, az ő feladatai is véget érnek. A közlekedés ügye a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz került.

Kérdésünkre Lázár János azt mondta, Vitézy és közte semmilyen konfliktus nem volt, tehát nem ez volt a lemondásának oka. A döntést pedig így kommentálta: „Azt, hogy én mit szeretnék, azt tőlem senki nem kérdezte meg, meg nem is várta meg, úgy látom.

Nagy Bálint helyére pedig Ágh Pétert nevezik ki beruházási államtitkárnak. Ágh már három évvel ezelőtt is a beruházások nagymestere volt: a nevéhez fűződik például ez a körforgalomban felavatott zászló, zászlótartó és márványtábla is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.