Varga Zoltán: Érkeztek olyan megkeresések, hogy fideszes politikusok kerüljenek a Nők Lapja címlapjára

POLITIKA
2022 december 11., 14:23
comments 38

„Az üzenet 20 százalékban nekem szól, 80 százalékban pedig a magyar elit minden tagjának. Ha nem vagy velünk, és kinyitod a szádat, akkor ilyen megtorlás következik."

Varga Zoltán, a Centrál Médiacsoport tulajdonosa mondta ezt a Politicónak arról, hogy a NAV novemberben gyanúsítottként hallgatta ki költségvetési csalási ügyben. Ügyvédje akkor arról beszélt, Varga Zoltán gyanúsítása „hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul”.

A Politicónak azt mondta, az ügyben teljesen ártatlan, a kormányzati fellépés a független figurákkal szemben pedig új szintre lépett.

Elmondása szerint kapott olyan üzeneteket kormányközelből, amelyekkel a tulajdonában lévő 24.hu tartalmát akarták befolyásolni.

„Azt az üzenetet kaptuk, hogy bizonyos cikkeink nem jók, le kell venni őket. Azt válaszoltuk, nem tudjuk levenni ezeket” - mondta a Politicónak. Elmondása szerint még a Centrálhoz tartozó életmód-kiadványok miatt is éri nyomás, főleg a Nők Lapja miatt, ami a nagyvárosokon kívüli nők körében még mindig nagyon népszerű.

Varga szerint kaptak olyan megkereséseket, hogy Fidesz-politikusokat tegyenek a Nők Lapja címlapjára. „Ezt mindig visszautasítottuk, és vissza is fogjuk, mert a lapot a szerkesztők szerkesztik” - mondta.

Varga azok között van, akiket Pegasus kémszoftverrel is megfigyeltek. Korábban arról is beszélt, hogy két befektető is Orbánnak akarta megvenni a médiacégét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt