Tatabánya ellenzéki sikersztori volt, óriási összeveszés lett belőle

belföld
2023 június 11., 05:14

Igazi ellenzéki sikersztorinak tűnt az összefogás Tatabányán a 2019-es önkormányzati választáson. A megyeszékhely politikai életében újoncnak számító Szücsné Posztovics Ilona mögé hat ellenzéki párt - DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd - is beállt. Végül közel hatszáz szavazattal verte a Fidesz jelöltjét, a közelmúltban elhunyt Schmidt Csabát, aki a 2. egyéni választókerületben szerzett mandátumot, halála miatt kellett időközi választást kiírni a 2. egyéni választókerületben, ezt tartják most vasárnap.

Meglepő, de az egykori bányászvárosban a rendszerváltás óta soha nem nyert baloldali polgármester, 2010-ig a szabad demokratából fideszessé lett Bencsik János, 2010-től 2019-ig pedig Schmidt Csaba vezette a várost.

Ellenzéki sikersztorinak nézett ugyan ki Tatabánya, de már a választás után tudni lehetett, hogy a 65 ezres város nem néz könnyű évek elé. A közgyűlésben az ellenzéki összefogás kilenc jelöltje mellett nyolc fideszes és a fontos kérdésekben rendre a Fidesszel szavazó mi hazánkos jutott. Hamarosan az ellenzéki frakció is recsegni-ropogni kezdett, ma ott tartunk, hogy

  • az ellenzéki összefogás kilenc jelöltjéből a polgármesterrel együtt négyen vannak,
  • ketten a polgármester frakcióját kívülről támogatják,
  • hárman a Generációk Tatabányáért Egyesület színeiben politizálnak, ők hamarabb egyeztetnek a Fidesszel, mint saját 2019-es szövetségeseikkel.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.