Sok ezer milliárd forint és borzasztóan erős vetélytársak legyőzése kellene a 2036-os magyar olimpiához

sport
2023 augusztus 29., 04:05

„A nyári olimpiák összesített éremtáblázatának első tíz országa közül egyedül Magyarország nem rendezhetett még olimpiát. Ez aligha maradhat így az idők végezetéig” - mondta Orbán Viktor szombaton az atlétikai világbajnokság fogadásán, külön Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai bizottság elnökének címezve beszédének ezt a részét.

Másnap reggel már Németh Balázs, a vb-t szervező cég vezérigazgatója posztolt közös képet a miniszterelnökkel és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral, „három ember, akik szeretnék, hogy Magyarország olimpiát rendezhessen” felirattal.

Vasárnap éjszaka pedig az állami sportlap főszerkesztője, Szöllősi György vizionált olimpiarendezés irányába mutató nemzeti konszenzust.

Hat évvel a Momentum népszavazási kezdeményezése után (ami arról szólt, hogy kérdezzék meg az embereket az olimpiai pályázatról, emiatt fideszes körökben „álomgyilkosnak” nevezik) az olimpiarendezés gondolata újra téma a nyilvánosságban. Igaz, teljesen el sem tűnt, hiszen ha óvatosan is, de utalgattak rá korábban fideszes politikusok, hogy nem adták fel Orbán legnagyobb álmának megvalósítását.

A 2036-os pályázat ötletét először a Mi Hazánkos Novák Előd dobta be a közbeszédbe, pár hónappal később pedig már Fürjes Balázs beszélt arról, hogy Budapest ma még alkalmasabb a rendezésre, mint korábban. Ezt a véleményét Szijjártó Péter is osztotta.

Akik már a rajtvonalon állnak

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.