Ebben a hírlevélben csupa jó hír lesz, csak erősen kell hunyorítani hozzá

reggel 4
2023 december 20., 00:56

Jó reggelt! Bár olyan ünnepi hangulatba nem tudunk kerülni, mint a Sajtóklub áldott, békés résztvevői két napja, a mai hírlevélben igyekszünk a csillagszórók fényében látni a világot. Ami nem illik az idilli képre, azt levágjuk.

Karácsonyi csodák

Lehet ennél karácsonyibb hír? Elloptak egy pónit az adácsi betlehemből, de két faluval odébb megtalálták. Kell ennél több?

Nagy buli lesz Felcsúton, karácsonyi gálát tart a Mészáros Csoport. Két Suzukit is kisorsolnak a Puskás Akadémia Sportközpontjában, ahol a jótékonyság szobrát kis sem kell faragni.

Magyar siker: 800 méterenként lesz híd a 400 milliárdba kerülő autópályán.

Már nem lóg ki a kamatláb

photo_camera Kolbászból van Fotó: GARDEL BERTRAND / HEMIS.FR/Hemis via AFP

Diadal: már nem nálunk a legmagasabb az éves infláció az Európai Unióban, sikerült lenyomnunk a cseheket. A többi puszta formatilás.

Matolcsy György nem kímélte a kamatokat, újra megvágta őket, és amit ő levág, nem nő vissza soha már.

Női emancipáció Ukrajnában

photo_camera Fotó: OLEKSII CHUMACHENKO/Anadolu via AFP

Az általános mozgósításról szóló új ukrán törvényjavaslat hátterében az áll, hogy kevés az önkéntes, sok a kibúvó, miközben az orosz hadseregbe havonta 20 ezren jelentkeznek. Zelenszkij viszont úgy reagált, hogy a fenti cikkben részletesen bemutatott beadványt, legalább is a nők mozgósításáról szóló részt akkor sem fogja aláírni, ha azt megszavazná az ukrán Rada.

Ugyanebben a cikkben az ukrán elnök nem a kellő tisztelet hangján szól a miniszterelnökünkről, ezért ezt el is hallgatjuk. Hiszen közel már a Szenteste!

Magyarországon megszűnt a rasszizmus

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Idén legalább 15-20 ezer vendégmunkás dolgozott a magyar építőiparban. Csak a Fülöp-szigetekről 8-10 ezren jöttek, januártól pedig a Fülöp-szigeteki buszsofőrök is munkába állnak Budapesten.

A korrupció is megszűnt

Jellinek Dániel és Tiborcz István egyeztet
photo_camera Jellinek Dániel és Tiborcz István egyeztet Fotó: Németh Dániel/444

Tíz új pártot jegyeztek be, közben pedig több mint ötven ellen zajlik eljárás. Vagyis , működik az igazságszolgáltatás! Akkora szólásszabadság van, hogy még a Tiborcz üzlettársát lemaffiózózó posztokat sem kell törölni. Jutányos áron, alig tízmillióért szervezték meg a korrupcióellenes hatóság konferenciáját.

Virul a török-magyar barátság

Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan 2023. december 18-án.
photo_camera Fotó: Kaufmann Balázs/444

Erdoğannak kedveskedtek a kordon nélküli Karmelitával, mostanra visszarakták a Miniszterelnökségtől a járókelőket és a sajtót távol tartó kerítést. Úriasnak nevezte Orbán az Erdoğantól ajándékba kapott autót, és közölte, hogy hazamegy vele a falujába. Novák Katalin azt sajnálta legjobban, hogy nem lóháton tudott beszélgetni a török diktátorral, de legalább egy üveglovat adott neki.

Cuki politikusvideók

Elvileg tilos, a magyar politikusok mégis tolják a hirdetéseiket TikTokon. A platform irányelvei tiltják a politikai célú reklámot, mégis sokféle ilyen TikTok-hirdetést találtunk: szimpla parlamenti közvetítéstől egy technósított Bogyó és Babóca videóig.

Boldog blogok

photo_camera Fotó: TASZ media/TASZ-HCLU

A TASZ blogjában arról írnak, hogy éveken keresztül kaptak bántó üzeneteket egy bácsitól. A legtöbb így szólt: „Hazámat áruló gazemberek!” Az üzenetek gyógyszeres dobozok belső oldalára voltak írva. Ez a történet nem az üzeneteket író bácsiról szól, hanem arról a társadalomról, amiben élünk és amitől nagyon sokan szenvedünk.

Aki NEM ilyen tájékoztatásra vágyik, iratkozzon fel a hírleveleinkre!

Kiemelt videóink