Kegyelmes asszony, milyen napja volt?

reggel 4
február 07., 00:05

Jó reggelt, kedves olvasók! Mit mondjak? Elég sűrű napunk volt. De mielőtt elmerülnénk a cikkek tengerében, adnék egy tippet: most 24 forintért lehet előfizetni a 444-re. Mármint az első hónap kerül ennyibe, ez egy ilyen akció.

Amíg a pénztárcájukban kotorásznak apróért, ajánlok 4 másról szóló, csak előfizetőknek elérhető tegnapi cikket, hogy aztán rátérjünk A Hét Mindent Elhomályosító Sztorijára.

Megadatott a kegyelem

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence

Múlt pénteki cikkünk óta nem lehet levakarni a címlapokról a pedofil igazgatónak falazó bűntárs esetét. A neki kegyelmet adó Novák Katalin reggel még egy tanyasi emberi történetet posztolt, de aztán az örmény elnök mellett állva kapott egy kérdést az ügyről, és bár nyilván készült rá, mégsem tudott egyenes választ adni.

Egyelőre a szokott irányba, de talán még a szokásosnál is alacsonyabb színvonalon szállnak a kommentárok: a DK aláírást gyűjt és azon aggódik, hogy a köztársasági elnök pedofilokat tervez szabadon engedni, míg az egyik fideszes influenszer azt vetette fel, hogy Novák titkosszolgálati akció áldozata lett. A másik meg azt, hogy méltánytalan támadni szegényt. Kocsis Máté szerint a baloldal a hibás, de a nap meglepetésembere - az ügyben akkori igazságügyminiszterként felelősséget viselő - Varga Judit volt férje volt, aki szerint nem terelni kéne, hanem magyarázatot adni és elnézést kérni.

Érdemi hozzátételt Kaufmann Balázs és Kristóf Balázs tudott felmutatni, akik felkeresték a kegyelemben részesített K. Endrét. Aki nem sokat mondott, de ez így sokáig emlékezetes videó marad.

Nagyvilág

Ilham Alijev és felesége
photo_camera Ilham Alijev és felesége Fotó: ANDREJ ISAKOVIC

Kormánypárti ellenzékiek, dicsőítő interjúkérdések, központilag irányított médiahálózat, felhalmozott családi ingatlanvagyon Londonban: hogyan működik Ilham Alijev rendszere, és mi várható a több mint százezer örmény elűzése utáni választásoktól?

  • Újabb bíróság mondta ki, hogy Donald Trumpnak nincs mentelmi joga
  • A Gázában maradt túszok ötöde halhatott meg eddig
  • Geert Wilders csalódott a koalíciós tárgyalások miatt

Iskola és politika

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Ha még mindig tanárként dolgoznék a Kölcseyben, akkor ez fel sem merült volna - mondta Törley Katalin, a Tanítanék egyik alapítója, aki a Magyar Kétfarkú Kutyapárt EP-listájának második helyét kapta meg. Szerinte hazudik, aki kánaánt ígér, de az évek óta tartó küzdelemnek vannak eredményei.

A Lakmusz elmagyarázza, hogyan történhetett, hogy a pedagógusok a januári bérpapírjakon nagyon más számokkal találkozhattak, mint amit a kormányzati sikerkommunikációból hallani lehetett.

Ez a magyar gazdaság

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

A december hatalmas visszaesést hozott, akkorát zuhant az ipari teljesítmény, amire a koronavírus-járvány egy-két hónapját leszámítva majdnem tizenöt éve nem volt példa. A magyar ipar rendszerváltozás utáni egyik legrosszabb éve volt a tavalyi, a boltosoknak pedig az évezred mélypontja.

Közben a párhuzamos NER-valóságban olyan szemérmetlen üzelmek folynak, hogy már a nem túl vehemens Integritás Hatóság is feljelentéseket tesz, például, a fideszesek magánerdeiben lévő lombkoronasétányok miatt. De az se rossz, hogy a MÁV-dolgozókat csokival fizette ki a félmillárddal megkínált cég. Az pedig a nap egyik legnépszerűbb híre volt, hogy Mészáros Lőrinc áthelikopterezett Budaörsről Ferihegyre, hogy magángéppel kiugorhasson a Felcsút marbellai edzőtáborába.

Mostantól az sem valószínű, hogy újra nerencvárosiaznák a Fradit az Újpest drukkerei, miután a Mol megvásárolta a klubot. Az Újpest ezzel betagozódott a Ner futballrendszerébe, és ki tudja, talán ez a klub hivatott arra, hogy beteljesítse Orbán Viktor álmát, és sikeres legyen a nemzetközi kupákban.

Kollégánk álma

photo_camera Fotó: SANTA CLARA/Photononstop via AFP

Mészáros Juli odafigyelt, hogy „rendesen” aludjon. Simán megvolt a napi 8, néha még a 9 óra alvás is. Így sem érezte magát kipihentnek. Akkor lehet, hogy nem is önmagában az alvás mennyisége a lényeg?

Bónusz kontent

Nem szoktuk a konkurenciát reklámozni a napindító hírlevélben, no de egy Ács Dániel életútinterjút akkor is muszáj megosztani, ha történetesen a Telex készítette.

Hírleveleinkre itt lehet, sőt ajánlott feliratkozni.