Megszokni a posztfasizmust

reggel 4
május 30., 01:44

Jó reggelt! Nyakunkon a kampányhajrá, egymást követik az olyan napok, amikor majd' kicsordul az újságból a sok tartalom. A szerda elvileg eseményektől mentes, sima hétköznap volt, mégis kénytelen leszek szinte csak a nagyobb cikkeinkre szorítkozni. De ennél nagyobb bajunk ne legyen!

Orbánista realizmus

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

Herczeg Márk posztpesszimista véleménycikke abból indul ki, hogy 14 évvel a legutóbbi rendszerváltás után a posztfasizmus a természet részévé vált, és aki boldogulni akar, az nem mehet szembe az időjárás istenével. De nem érdemes azt várni, hogy Magyar Péter olyan legyen, mint Orbán, vagy hogy Vitézy Dávid meg tudjon egyezni az uralkodóval.

Kitör a frász, kiber a víz

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

Visszanézve úgy tűnik, hogy 2015 tavaszáig volt a magyar kibervédelem aranykora, aztán ezt szétbombázták. Az addig a Nemzeti Biztonsági Felügyelet alatt koordinált kibervédelmet magukhoz vonták a titkosszolgálatok. Frész Ferenccel, az állami kibervédelem korábbi vezetőjének segítségével járjuk körbe a témát.

Bajtársi betartás

Marine Le Pen és Orbán Viktor a Karmelitában, a 2021-es találkozójuk utáni sajtótájékoztatón.
photo_camera Marine Le Pen és Orbán Viktor a Karmelitában Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Tektonikus mozgások a jobboldalon az EP-választások előtt, de hiába akart Orbán lenni a nagy egységteremtő, most mások viszik el előle a show-t. Mindenki Meloninak udvarol, a Néppárt még jól is járhat az átmozgásokkal, von der Leyen bizottsági elnöksége viszont megkérdőjeleződött. Mi áll az AFD kitúrása mögött, hol osztanak lapot a Fidesznek?

  • Az EU azért teper, hogy még a magyar elnökség előtt megkezdődjenek a csatlakozási tárgyalások Ukrajnával

Túllépünk a mai kocsmán

Orbán Viktor Kisbéren
photo_camera Orbán Viktor Kisbéren Forrás: Híradó

A Medián mérései szerint pár nap alatt óriásit erősödött a Tisza Párt Budapesten. A Mediaworks Baranyát is megszórta kéretlen fideszes propagandával, a közmédia Híradójában egy az egyben leadják Orbán Viktor kampányvideóját. Ha Orbán Viktor kocsmázik, jó lesz a hangulat, ha Magyar Péter, akkor rossz példát látnak a fiatalok

  • Lakmusz: 5 félrevezető kampányszöveg az Orbán-Bohár interjúból

Tanterem --> tárgyalóterem

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Szerdán hallgatta meg a bíróság Ádám Zoltánt, a Corvinus Egyetemről azonnali hatállyal kirúgott docenst, aki azért perelte be az egyetemet, hogy vegyék vissza az állásába, fizessék ki az elmaradt munkabérét, és fizessenek sérelemdíjat.

Minót műtik

„Azonnal kezdjük is az életmentő műtétet, de előtte még tisztáznunk kell valamit” - néz a szemembe az állatorvos. „Sajnos csak akkor tudjuk elkezdeni, ha aláírja, hogy 300 ezer forint erejéig biztosan tudja vállalni a költségeket.” Minókát, a törpetacskót majdnem megette egy vaddisznó. Élmények a fizetős egészségügy világából.

Kulturált fiatalok

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

Borízű podcast különkiadás Azahriahról: mi kerül három koncerten másfélmilliárd forintba? Az ukrán háború miatt nincs pirotechnika, kifogyott hangcuccból az ország. Fásy Ádám nem egy Lombardo. A hárompuskásos menedzserek a stúdióban.

Ionescu Raul az egyik pályakezdő színész, akire érdemes lesz odafigyelni a jövőben. Beszélgettünk rövidfilmezésről, nyomulásról, de osztályfőnökéről, Vidnyánszky Attiláról is.

Itt van ez a hírlevél, csak nehogy feliratkozzanak rá!