Matolcsy György a NER kedvenc éttermében találkozott Matolcsy Ádámmal és Csányi Sándorral

család
július 16., 21:20

Kedd délután Matolcsy György jegybankelnök együtt ebédelt fiával, Matolcsy Ádámmal és annak feleségével a Félixben. Azt a helyet épp a jegybank alapítványai hozták létre milliárdokból, majd amikor kész lett, továbbpasszolták Matolcsy Ádám egyik barátjának.

A Felix belsejében Matolcsy György Csányi Sándorral, az OTP elnök-vezérigazgatójával is találkozott.

Kérdésünkre az OTP Bank Vállalati Kommunikációs Csoportja csak a találkozó tényét erősítette meg, ugyanakkor a szóba került témákről nem akartak nyilatkozni. Pedig épp a múlt héten szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 5 millió forint felügyeleti bírságot az OTP-re rendkívüli tájékoztatási kötelezettsége megsértése miatt. Egészen konkrétan Csányi Sándor bejelentése miatt büntették meg a bankját, mert az április közgyűlésen azt mondta: „Tegnap indikatív ajánlatot tettünk egy bank megvásárlására, ha az üzlet létrejön, ez lesz az OTP Csoport legnagyobb akvizíciója.” A jegybank szerint ugyanakkor a bevásárlási szándékokról a hivatalos rendszerükben nem adtak téjákoztatást. Ezzel pedig megsértette a tőkepiaci törvény rendkívüli tájékoztatási kötelezettségére vonatkozó előírásait.

A bankelnökkel folytatott tárgyalás után Matolcsy György átült fia, Matolcsy Ádám asztalához egy könnyedebb beszélgetésre.

photo_camera Matolcsy Ádám és Matolcsy György a Felixben Fotó: Németh Dániel/444

A helyszínválasztás azért is volt tökéletes a részükről, mert a NER-es körökben népszerű étterem pont az ő és az adófizetők közreműködésével jöhetett létre. A Felixnek helyet adó Ybl Vízházat a Matolcsy György által vezetett jegybank alapítványa vette meg 3 milliárd forintért, majd további 1 milliárdért prémium kategóriás éttermet alakított ki belőle, ami 2021-ben Matolcsy Ádám barátjához került. Azóta tartott már itt munkamegbeszélést Orbán Viktor és Rogán Antal, de Gulyás Gergely a kijárási korlátozások alatt szintén ide ült be enni a kormánypárti lapokat tömörítő KESMA vezetőjével, Szánthó Miklóssal és a Megafon Központot vezető Kovács Istvánnal.

Matolcsy Ádám bútorgyára már kapott megrendelést az MNB-től, pár éve a saját apja által vezetett jegybanknak szállította a bútorokat. Erről a rendőrség később annyit mondott, hogy etikai kérdéseket vethet fel, azonban ez nem indokolja büntetőjogi intézkedések megtételét. De a baráti köre is sokat köszönhet Matolcsy Györgynek: a saját apja által vezetett jegybanknak szállította a bútorokat. Erről a rendőrség később annyit mondott, hogy etikai kérdéseket vethet fel, azonban ez nem indokolja büntetőjogi intézkedések megtételét.

Matolcsy Ádám baráti köre már egy New York-i luxusapartmant is tudott venni. De a jegybankelnök fiának itthon sem voltak lakhatási problémái, egy ideig abban a svábhegyi palotában lakott, amit a jegybank egyik alapítványa vásárolt meg még 2015-ben, javarészt a devizatartalék forintosításával szerzett jövedelemből.

link Forrás

Kiemelt videóink