Erre senki nem számított: a 444 élő adásban elkövetett halászléfőzése helyrehozhatatlan következményekkel járt

reggel 4
július 25., 02:41

Jó reggelt! Kedves hírlevélolvasó, jó hír: újabb melegrekordnak örülhet az emberiség!

4 kiemelt cikk:

Céges buli

Halászlészakmai egyeztetés. (A szerzőn két számmal nagyobb halfeldolgozó rövidnadrág.)
photo_camera Halászlészakmai egyeztetés. (A szerzőn két számmal nagyobb halfeldolgozó rövidnadrág.) Fotó: Kristóf Balázs/444

„Az alapötlet ugyebár az volt (lett/légyen/vala), hogy a szokásos baráti halászléfőzéseinket (már enyémeiméket és barátaimamékat) fölskálázzuk uszkve kétszáz fős újságíró–előfizető találkozóvá, pontygasztronómiai kitekintéssel.” Hogy ez hogyan sikerült, arról Uj Péter főszerkesztő és halászlékészítő számolt be azoknak, akik nem voltak ott. Például nekem, mert én ügyeltem, basszameg.

Felvételi

Felvételizők a 2022-es budapesti ponthatárhirdetésen
photo_camera Felvételizők a 2022-es budapesti ponthatárhirdetésen Fotó: Kristóf Balázs/444

Több felvételiző a hibásan számolt pontjai miatt izgulhat igazán, írtuk reggel. Olvasónk egyetemi felvételi pontszáma váratlanul 28 ponttal csökkent a ponthatárhirdetés előtt egy nappal. Aztán megjöttek az értesítések: az ELTE 476 ponttól veszi fel a jogászokat, a SOTE 424 ponttól az orvosokat.

Tusványos

photo_camera Forrás: Tusványos/Facebook

Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke szerint a kormány nem a kapitulációra akarja rávenni Ukrajnát. Az egykori MSZP-elnök Mesterházy Attila azt mondta Tusványoson, egyik fél béketervét sem tartja reálisnak.

Bóka János azt mondta a soros elnökségről: „A hangulatot már sikerült felpaprikázni”. Nagyon vicces, az Európai Bizottság most küldött 78 milliárdos fizetési felszólítást a jópofa magyar kormánynak.

  • Origamidivat: a Trump-merényletre utalva papírdarabot hajtogatott a füléhez több felszólaló

Olimpia

photo_camera Fotó: EMMANUEL DUNAND/AFP

Gyulay Zsolt MOB-elnök fél éve 10-12 aranyat sem tartott elképzelhetetlennek, ez eléggé irreálisnak tűnik. Mostanra ő is azt mondja, ha a fele összejön, az is jó.

Kihagyja az olimpiát a tenisz-világranglistát vezető Jannik Sinner, botrányba fulladt az Argentína-Marokkó olimpiai focimeccs.

  • Párizsban elfogtak egy 40 éves orosz szakácsot, akit az olimpiai játékok elleni nagyszabású összeesküvéssel gyanúsítanak.

Aranykora véget ért

„Moldován András élő adásban elkövetett csínje helyrehozhatatlan következményekkel járt”. Valószínűleg mindenki találkozott már hasonló, idióta címekkel. Most a tévében szereplő befektető és „sertésmogul” arcával élnek vissza, korábban több magyar hírességet is csaliként használtak a gyors meggazdagodást ígérő kamuoldalak.

Nem támogatja

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Egy halmozottan sérült fiú és családja perelte be a társadalombiztosítót, amiért nem adott támogatást olyan eszközökre, amikkel kommunikálni tudna a külvilággal. A Fővárosi Törvényszék szerint ez nemcsak alaptörvény-ellenes, hanem nemzetközi szerződésbe is ütközik. Az ügy az Alkotmánybíróság elé kerül.

Mér kő térkő?

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs/444

Önkormányzati beruházás borzolja a fóti lakosok idegeit. Az emberek szerint nem volt társadalmi egyeztetés, és nem értik, hogy a klímaváltozás közepette hogy lehet még viacolorozni. A jelenlegi városvezetés szerint a többséget nem zavarja a projekt, az új polgármester azt mondja, már nem tud mit tenni.

Erre és egyéb hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

Kiemelt videóink