Orbán Ráhel arról beszélt, hogy a Balatont meg kell tartanunk magunknak, majd kijelölte a magyar turizmus új irányát

belföld
augusztus 01., 20:40

Vannak quick winek, mondta a júliusban állami tulajdonba került budapesti reptér jövője kapcsán Orbán Ráhel. „Sokat beszélünk arról, hogy kié a reptér, de itt is csak van egy befektető, mint minden üzletben. Jelen esetben az állam”.

A miniszterelnök legidősebb lánya ezúttal az elitképző Mathias Corvinus Collegium esztergomi MCC Fesztjének nagyszínpadán fejtette ki gondolatait arról, hogy hogyan kellene itthon terjeszteni a luxust, felsőbb szegmensekből hozva minél több fizetőképest turistát Budapestre.

Ezért Orbán Ráhel, Tiborcz István felesége, a Tiborcz-féle BDPST kretívigazgatója, a budapesti influenszertrip megálmodója személyesen is sokat tesz. Azon kívül, hogy meghatározó befolyása van a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezetésében, a már papíron is 100 milliárdos vagyonnal rendelkező férjével az ő érdekeltségük egyebek mellett a Vörösmarty tér szomszédságában az ötcsillagos Dorothea Hotel, a Szabadság térnél a szintén ötcsillagos Verno House, Tokaj mellett a nem kevésbé ötcsillagos Andrássy Kúria & Spa, a turai wellness kastély (csillagok száma: 5), az ő projektjük Pesten a D8 és a Sofitel, Budán a Hotel Gellért átalakítása.

Éppen Esztergomban az Orbán-Tiborcz családnak nincs közvetlen érdekeltsége. Itt Hernádi Zsolt Mol-vezér gyermekeié a részben közpénzből épült helyi luxusszálló, míg a város vezetője Hernádi Ádám unokaöccs, aki most polgármesterként nyitotta meg a több száz milliárd forintos állami vagyon átadásával felruházott MCC fesztiválját.

photo_camera Orbán Ráhel és Hernádi Zsolt az MCC-n Fotó: Németh Dániel/444

A Balatonnál viszont Tiborczéké például a Balaland, ahol Ráhelnek bababoltja is működik.

„Azt gondolom, hogy a Balatont hosszú távon meg kell tartanunk magunknak. Ugyanez érvényes a Fertő-tóra”

– mondta most Orbán Ráhel Esztergomban, de aztán egyértelműsítette, hogy nem arra gondolt, hogy az egész tavat nyilvánosan családi latifundiummá térköveztetné, hanem hogy a Balatonra inkább a fizetőképes belföldi keresletet várná, azt nem próbálná meg nagy volumenben külföldre értékesíteni.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.