Lázár minisztériuma két MÁV-vezetőnek is kitüntetést adott „a közlekedés területén kiemelkedő színvonalú munkáért”

ÉLET
szeptember 21., 20:31

Kitüntetésátadóval egybekötött ünnepséget rendeztek szombaton a Lázár János vezette közlekedési (és építési) minisztériumban, de a közlekedés iránt láthatóan teljesen közönyös, a MÁV haláltusáját is szótlanul figyelő miniszter részvétele nélkül. Az eseménynek két legalábbis figyelemre méltó pillanata volt.

Az egyik az, hogy Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár arról beszélt:

„nincs szuverén ország jól szervezett közlekedés nélkül”,

aminek nyilván semmi értelme nincs azon kívül, hogy a szuverenitás témát muszáj volt valahogy a Rogán-tárca iránymutatása alapján beépíteni a beszédbe.

Majd Csepreghy a most kitüntetetteket Széchenyi István örököseinek nevezte, és arról beszélt: „Ma azokat ünnepeljük, akik nemcsak szívvel és lélekkel dolgoznak a magyar közlekedésben és a magyar közlekedésért, hanem ésszel is, szaktudással, felelősséggel, mérhető teljesítménnyel.”

Ezek után és a fentiek fényében átadott 6 darab kitüntetést, amiből

  • kettőt MÁV-vezető kapott: Mosóczi László, a MÁV-START Zrt. és Volánbusz Zrt. vezérigazgatója, valamint Szabó Lajos, a MÁV Zrt. forgalmi szakértője,
  • egy harmadik díjazottnak is van köze a vasúthoz: Bónis Mihály a minisztérium hatósági ügyi helyettes államtitkárságának „vasúti jármű referense”,
  • a negyedik díjazott a nyári európai légiközlekedési káosz egyik főszereplőjének számító magyar légiirányítási cég, a HungaroControl Zrt. osztályvezetője, Székely Zoltán lett.

Továbbá díjat kapott Milukovics Gyöngyi, a Magyar Autóklub főtitkára és Czinki László, a Rail Cargo Hungária Zrt. Területi Üzemeltetési Központ-Nyugat vezetője).

A közlekedés területén kiemelkedő színvonalú munkát végző díjazottak
photo_camera A közlekedés területén kiemelkedő színvonalú munkát végző díjazottak Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A díjakat, még egyszer mondom, „a közlekedés területén kiemelkedő színvonalú munkát végző, a közösségi közlekedésben példamutató szolgálatot teljesítő, valamint a magyar közlekedés fejlődését eredményesen segítő szakemberek kitüntetési ünnepségén” adták át. Egy olyan időszakban, amikor egy hónapon belül háromszor omlott össze a vasútközlekedés a Pusztaszabolcs-Székesfehér vonalon, amikor a július, majd az augusztus is történelmi mélypontot hozott a MÁV-nál a pontosság tekintetében, amikor a vasúti közlekedés egyes napokon egyenlő a totális káosszal, amikor a nyár utolsó hétvégéjén a teljes dél-balatoni vasúti forgalom leállt.

Ahogy az államtitkár mondta: nincs szuverén ország jól szervezett közlekedés nélkül. Stimmel.

Csak erre miért adnak kitüntetéseket?

Kiemelt videóink