Szilágyi Ákos íróval, Oroszország és az egyetemes eszmetörténet kitűnő ismerőjével rugaszkodtunk neki a világkáosznak. A beszélgetés messziről indul, még messzebbre kalandozik, Nagy Pétertől Zsirinovszkijig, Clausewitztől Jelcinig, Zjuganovtól Elon Muskig, mesterséges intelligenciától félelmetes bohócokig, Kanttól a Successionig.
Nincs happy end.
Hanganyag a fizetőfal után, egyelőre csak a Belső kör- és a Közösség-előfizetők hallgathatják. Az ingyenes verzió egy nap múlva. Ezért is érdemes előfizetni!
Használati útmutatónk az előfizetős podcastok kezeléséhez.
Ezt az adást csak Belső kör és Közösség csomagjainkkal érheted el. Légy része a közösségünknek, segítsd a 444 működését!
Már előfizetőnk vagy?
De díjazzák Kemény Istvánt, Szűcs Terit és Lányi Andrást is.
Posztbizánci civilizáció haláltánca a posztheroikus korban. Futballhuligán-nácizmus, elbukott modernizációs kísérletek és Putyin katasztrofális elbutulása. Európa tizenhatodik századi típusú háborús káosz felé tart. Szilágyi Ákos író Ukrajnáról és Oroszországról.
Szilágyi Ákos az utolsó politikus költő a posztpolitikus, poszttrúsz, posztdemokratikus világban. Hihetetlen, de mintha ő írná Orbán kottáját. Paródiái bármikor valósággá válhatnak. Illetve... talán a valóság maga paródia. Vagy fordítva.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.